Як Кіровоградщина готується до опалювального сезону

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Підготовка до опалювального сезону 2015/2016 року: підведення підсумків роботи.

Щодо основних завдань з підготовки ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» до осінньо-зимового періоду 2015/2016 року, то значний обсяг робіт був проведений безпосередньо на об’єктах теплового господарства.

На балансі та обслуговуванні підприємства знаходиться 25 котелень, 26 центральних теплових пунктів, 304 індивідуальних теплових пункти (ІТП), 119,6 км теплових мереж у двохтрубному вимірі ( із них застарілих та аварійних мереж – 26 км.). Підприємство забезпечує теплопостачанням 613 житлових будинків, 72 об’єкти соціальної сфери, 119 госпрозрахункових організацій.

Найбільш важливим напрямком роботи підприємства в міжопалювальний період є модернізація проблемних ділянок теплових мереж та таких, що мали пошкодження під час проведення гідравлічних випробувань у квітні поточного року .

На початок серпня ліквідовано 65 пошкоджень теплових мереж, проведено заміну 0,63 км. аварійних ділянок теплових мереж, виконані роботи з реконструкції теплових мереж із заміною труб на попередньо ізольовані, реконструйована теплова мережа на вул. Жадова 21 к.2 довжиною 120 м. в 2-х трубному обчисленні. Згідно з графіком виконані роботи по відновленню асфальтного покриття на тротуарах і проїжджих частинах після ремонту робіт на теплових мережах, зокрема на с. Гірничому (Лінії 6,1,4,9,) на вулицях Інтернаціональній, А.Корольова, Героїв Сталінграда.

В цілому за три останні роки за власні кошти підприємством модернізовано 0,55 км. магістральних та розподільчих теплових мереж, виконано капітальний ремонт із заміною трубопроводів 2,85 км. теплових мереж.

На даний час ремонт технологічного обладнання ЦТП та котелень виконаний на 80%. Проведено технічне переоснащення Південно-західної котельні по просп. Промисловому 8 – переведено на водогрійний режим 2 парових котли ДЕ 25/24 ГМ загальною потужністю 30 Гкал/ год, ( очікувана економія газу складатиме 721,2 тис. куб.м. ), в стадії завершення заміна котла КВГ 6,5 в котельні по вул. А. Корольова 11.

На початок серпня цього року вже підготовлено 17 котельних потужністю 318 МВт, що становить 80 % від запланованих робіт, виконано ремонт 26 ЦТП (100%).

Для зменшення втрат теплової енергії в зовнішніх теплових мережах та економії енергоносіїв підприємством здійснюється режимна наладка, хімічна та механічна очистка 67 котлів на 22 котельних, оновлення та ремонт 1500 кв.м. теплоізоляції трубопроводів та ємкостей, поточний ремонт та наладка 119,6 км. теплових мереж.

Провадиться системна робота із споживачами та балансоутримувачами будівель і споруд. За підсумками весняного огляду систем централізованого опалення та виявлених недоліків у роботі внутрішньобудинкових систем централізованого опалення споруд у минулий опалювальний період, споживачам теплової енергії були надані рекомендації про обов’язкові обсяги робіт з підготовки власного теплового господарства до наступного опалювального періоду,в тому числі: 58 бюджетним установам, 25 – госпрозрахунковим організаціям та 46 – ЖЕО , ЖБК, ОСББ.

Представниками енергоінспекції та теплових районів проводиться перевірка готовності до роботи в опалювальний період теплових господарств споживачів. Під час визначення стану готовності до роботи теплових господарств споживачів був здійснений нагляд за проведенням робіт з гідравлічних випробувань та промивань трубопроводів. На сьогоднішній день гідроопресування опалювальних систем після виконання ремонтних робіт зі складанням відповідних актів проведено в 45 установах.

     Також проводиться робота по контролю за ремонтом та повіркою теплолічильників у споживачів теплової енергії, що є одним з основних заходів підготовки до опалювального періоду 2015/2016 р. У 2015 році розпломбовано на планову державну метрологічну повірку 63 вузли обліку теплової енергії, в тому числі: 32 вузли, встановлені в житловому секторі, 23 вузли обліку в бюджетних установах та 8 вузлів на госпрозрахункових підприємствах.

Станом на 05.08.15 року 23 споживача теплової енергії отримали акт готовності до роботи в опалювальний період 2015/2016 року, в тому числі: ДНЗ-19 установ, ЗОШ- 2 установи, 2 –лікарняних заклади.

В цілому по підприємству заходи по підготовці до роботи в осінньо-зимовий період 2015/2016 року виконані на 80% завдяки ритмічній та злагодженій роботі усіх структурних підрозділів і служб, адже на підприємстві завжди з великою відповідальністю готуються до нового опалювального періоду і намагаються не лише вкластись у визначені терміни, а й, у першу чергу, провести всі заплановані заходи на належному рівні.

Варто пам’ятати, що запорукою належної підготовки та безперебійної роботи підприємства в зимовий період є вчасні розрахунки за спожиті енергоносії. Станом на 03.08.2015 року рівень розрахунків ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» за спожитий природний газ складає 77 %, при цьому заборгованість населення підприємству складає 24 млн. грн. Юридичним відділом підприємства значно активізовано роботу по стягненню заборгованості споживачів у примусовому порядку, тому закликаємо кіровоградців терміново розраховуватися за надані послуги з теплопостачання та не накопичувати боргів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар