Зведені дані щодо ситуації у зоні АТО (РНБО)

Вчора на фронті зафіксовано деяке зменшення кількості епізодів порушення режиму тиші з боку противника. Натомість ситуація залишається дуже складною, і бойові дії на ключових ділянках оборони – Горлівка, Донецький аеропорт, Мар’їнка тривають практично безперервно. Такі факти оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник  Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

На Луганському напрямку вчора цілий день тривали перестрілки між бойовиками та українськими військовими в Щасті. Ще одну збройну провокацію бойовиків зафіксовано в Станиці Луганській. На цій ділянці фронту противник контролює правий, високий берег Сіверського Донця, і намагається скористатися своєю перевагою, обстрілюючи наші позиції.

Дещо неспокійніше вчора було на заході області. Близько 2 години ночі ворог півгодини обстрілював українські укріплення біля міста Золоте. Вогонь вівся з окупованого Первомайська. Поблизу Троїцького, ближче до вечірніх сутінок, пройшла перестрілка із застосуванням ПТКР та бронетехніки. Вже пізно ввечері ці самі позиції сил АТО бойовики обстріляли зі 122-мм гармат.

Донецький напрямок. В районі Світлодарська вчора було достатньо спокійно – зафіксовано лише кілька епізодів стрільби з кулеметів та гранатометів по наших позиціях в Луганському і Лозовому. Сили АТО відповіли бойовикам тим же. Біля Санжарівки, яка знаходиться найближче до Дебальцевого, українських військових близько години обстрілювали з міномета.

На північ і захід від Горлівки обстановка залишається незмінно складною. Найважча обстановка – у населених пунктах, що розташовані вздовж залізниці Артемівськ – Горлівка (йдеться про Курдюмівку, Перше Травня і особливо Майорськ, який впритул прилягає до Горлівки). Південніше, біля Верхньоторецького, рано вранці і пізно ввечері також відбулося дві збройні провокації окупантів.

В західних передмістях Донецька без змін – бойові дії тривають цілодобово. Найбільше дісталося Авдіївці, житлові квартали якої тричі були обстріляні зі 122-мм гармат ворога, що розташовані у сел. Спартак.

Нагадуємо, що Авдіївка, де розташований відомий коксохімічний завод, знаходиться на самій лінії зіткнення.

З початку року внаслідок варварських обстрілів міста бойовиками з числа цивільного населення загинула 31 людина, поранені – 87, троє з яких – діти.

11 12 13 14 15 16 17 18 19

Другою гарячою точкою на цій ділянці фронту залишається Мар’їнка, де через нашу оборону регулярно намагаються просочитися ворожі ДРГ, які рухаються з південно-східного напрямку. Також на цих рубежах по позиціях сил АТО активно працюють ворожі снайпери, які ховаються на териконах.

На Маріупольському напрямку вчора було зафіксовано лише один збройний інцидент: ввечері бойовики обстріляли з мінометів наш опорний пункт біля Гранітного. Противник вів вогонь з протилежного берега Кальміуса.

Вчора у небі над територією проведення АТО було зафіксовано 13 польотів ворожих безпілотників. Ще 3 БПЛА країни агресора було зафіксовано на інших важливих ділянках – на адміністративній межі з окупованим Кримом та над російсько-українським кордоном на півночі нашої країни.

За минулу добу внаслідок бойових дій 5 українських військовослужбовців загинули, 6 – було поранено.

Українські спецслужби затримують російських диверсантів та їхніх пособників

Співробітники СБУ спільно з військовослужбовцями ЗСУ затримали громадянина Російської Федерації поблизу села Бахмутівка Новоайдарського району Луганської області. Затриманий приїхав до України з наміром вступити до лав НЗФ. Завдяки професіоналізму наших силовиків, зловмисник не одразу зрозумів, хто його затримав, помилково сприйнявши українських військових за своїх спільників.

Також на Луганщині була попереджена спроба вербування мешканця Рубіжного, який намагався вступити до лав бандформування «ЛНР». Ще минулого квітня зловмисник познайомився з вербувальником бойовиків, і збирав людей для «брудної роботи».

Крім того, СБУ затримала інформатора бойовиків у Костянтинівці. Спільник бандитів збирав інформацію про місця дислокації та пересування сил АТО. До вашої уваги – відео з зізнанням ворожого агента.

ЗСУ підвищують боєздатність своїх підрозділів

Солдати строкової служби, що були призвані навесні цього року, успішно завершили курс підготовки механіків-водіїв танків та БМП. В ході занять у Харкові молоді солдати вчилися керувати та здійснювати оперативний ремонт основних видів бронетехніки, що стоять на озброєнні нашого війська.

26 21 22 23 24 25

Нещодавно чергова зміна дорожніх інспекторів Дніпропетровщини повернулася додому. З початку антитерористичної операції добровольці з числа працівників ДАІ разом із військовими, іншими підрозділами міліції та Національною гвардією України несуть службу на блокпостах, допомагають переселенцям, супроводжують колони з військовою технікою.

36 31 32 33 34

Українські патріоти підтримують наших героїв

У Національному військово-медичному клінічному центрі просто неба відбувся концерт «Жіночого концертного батальйону». З піснями та словами подяки до ветеранів АТО звернулися артисти та відомі спортсмени.

46 41 42

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар