На Кіровоградщині селяни перекрили дорогу і вимагали справедливості

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Сьогодні, 6 серпня, на території Маловисківщини на автотрасі Умань-Кіровоград біля повороту, що веде до села Злинка, у якому, як повідомляла Перша електронна, селяни відвернули спробу рейдерського захоплення землі, місцеві жителі  влаштували акцію протесту.

За інформацією  одного з ініціаторів акції Григорія Зіньковського, акція носить попереджувальний характер і має на меті привернути  широку увагу до земельних проблем села.

Нагадаємо, днями тут  через підробку договорів оренди,  невідомі здійснили спробу захопити селянські паї, щоб, за словами жителів села,  одержати контроль над 15 тис. га злинських земель, двома елеваторами, нафтобазою і залізницею, що проходить через село. Тепер селяни вимагають від влади покарати винних  і вважають, що слідчі дії  є занадто повільними.

На акцію протесту вийло не менше чотирьох сотень жителів села. Люди розташувалися обабіч автотраси, рухалися лише по пішоходномуу переходу, періодично пропускаючи транзитний автотранспорт.  За дотриманням правопорядку спостерігала міліція.

Як пояснив Зіньковський, якщо така форма протесту не дасть очікуваного результату, злинчани  налаштовані і на більш рішучі дії, зокрема –  аж до повного блокування руху транспорту на цьому відрізку автотраси, що зв’язує схід і захід України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар