Білорусь готова будувати на Кіровоградщині котельню на альтернативному паливі (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На Кіровоградщину завітала перший секретар посольства Республіки Білорусь в Україні пані Віра Воронко, де відвідала відкриття сільськогосподарської виставки  та зустрілась із керівництвом обласної державної адміністрації.

На зустрічі з заступнико ОДА Сергієм Коваленком Віра Воронко відзначила якість відкритої на Кіровоградщині виставки – повідомив кореспондент Першої електронної.

“Ця виставка дасть новий імпульс для подальшої взаємодії України та Білорусі”, – зазначила пані перший секретар.

Сергій Коваленко наголосив, що сільське господарство (зокрема, виробництво продуктів харчування та напоїв) це одна із провідних галузей Кіровоградщини. “Білорусь – одна із найбільших країн-партнерів Кіровоградщини в сільськогосподарській галузі. За даними 2014 року у  ретингу співробітництві займає четверту позиція. Поступається лише Індії, Китаю та Росії”, – розповів Сергій Коваленко.

Віра Воронко підтвердила, що співпраця України та Білорусі досить міцна: “Білорусь та Україну пов’язують тісні стосунки, адже ці країни взаємодоповнюють одна одну”, – наголосила пані перший секретар.

Разом із тим Віра Воронко розповіла, що на одній із комісій керівництво Республіки визначили напрямки співпраці Білорусі з Україною. Окрім традиційних напрямків (машинобудівництво тощо), визначили й нові галузі роботи. До прикладу, у зв’язку із децентралізацією, регіонам надається більше повноважень у роботі із булоруськими підприємствами.

“Новими напрямками спіпраці Білорусі та України є фінансово-банківська сфера та галузь енергоефективності”, – зазначила Віра Воронко та розповіла про успішне впровадження білоруської блочно-модульної котельні в Україні (м. Славутич, Київська область). Аналог газової системи опалення на умовах лізингу зібраний із білоруського обладнання за схемами, які діють у багатьох країнах світу.

Перши секретар посольства Республіки Білорусь в Україні пані Віра Воронко наголосила на тому, що Білорусі готова будувати (на умовах кредитування чи подібної системи фінансування) аналогічну систему блочно-модульної котельні на Кіровоградщині.

Пропозиція зацікавила Сергія Коваленка, адже, за його словами, область готується до опалювального сезону і знаходиться у пошуках оптимальної заміни газу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар