Кіровоградщина: «Свобода» і «Народний контроль» не поділили «Ходу вишиванок»

На редакцію Першої електронної газети прийшов лист від Кіровоградської обласної організації ВО «Свобода», у якій політична сила звинувачує громадський рух «Народний контроль” у крадіжці.

«Голова Кіровоградської міської організації політичної партії “Громадський рух “Народний контроль” Сергій Михальонок в найганебніший цинічний спосіб вчинив зухвалий акт крадіжки й самовільно привласнив собі статус “організатора” проведення “Маршу вишиванок”,  – пише прес-служба Кіровоградського осередку ВО «Свобода».

Викладаємо увесь лист Кіровоградської обласної організації  ВО «Свобода»:

“Кіровоградська обласна організація політичної партії українських націоналістів “Всеукраїнське об’єднання “Свобода” заявляє, що 5 серпня 2015 року голова Кіровоградської міської організації політичної партії “Громадський рух “Народний контроль” Сергій Михальонок в найганебніший цинічний спосіб вчинив зухвалий акт крадіжки й самовольно привласнив собі статус “організатора” проведення “Маршу вишиванок”, який вже вшосте відбудеться 24 серпня в місті Кіровограді за ініціативи та організації міського осередку ВО “Свобода”.

5 серпня 2015 року в прес-центрі ІАЦ “Перевесло” відбулася прес-конференція члена ВО “Свобода”, засновника та незмінного організатора проведення щорічної велелюдної акції “Ходи вишиванок” в місті Кіровограді Олександра Ромащенка. На прес-конференції були присутні журналісти кількох видань ЗМІ Кіровоградщини, які традиційно занотовували та здійснювали аудіо-запис виступу Олександра Ромащенка, який чітко повідомив про дату, час, маршрут, формат і головне – вказав організаторів проведення “Ходи вишиванок”. За підсумками прес-конференції в короткий термін на відповідних інтернет-ресурсах кіровоградських ЗМІ з’явилися короткі публікації з анонсом даної події.

В той же час, з невеликою затримкою після закінчення прес-конференції, на сайті ІАЦ “Перевесло”, а згодом і на сайті політичної партії “Громадський рух “Народний контроль” з’явилися публікації з анонсом даного заходу, в якому лідер Кіровоградського осередку “Народного контролю” Сергій Михальонок в найганебніший цинічний спосіб вчинив зухвалий акт крадіжки й самовольного привласнення собі статус “організатора” проведення “Маршу вишиванок”. Цей неймовірний за своєю суттю акт крадіжки не піддається жодному адекватному поясненню чи виправданню!

Дуже швидко факт злочину крадіжки був викритий, і на вимогу кіровоградських націоналістів ВО “Свобода” ініціатор цього ганебного вчинку Сергій Михальонок був змушений прибрати зі свого сайту ІАЦ “Перевесло” відповідну статтю, що містила сфальсифіковану інформацію про організаторів заходу. Разом з тим, через деякий час, стало відомо, що аналогічний сфальшований матеріал Сергій Михальонок розмістив і на центральному партійному сайті політичної партії “Громадський рух “Народний контроль”. Станом на ранок 6 серпня 2015 року вказана публікація є досі опублікованою на партійному сайті політичної партії “Громадський рух “Народний контроль”, що демонструє цинізм та зухвалість, з якими так звані “борці за справедливість від народу” продовжують чинити неприхований злочин крадіжки права й статуса організатора проведення “Ходи вишиванок”.

Кіровоградська обласна організація політичної партії українських націоналістів ВО “Свобода” звертається до громадськості та представників засобів масової інформації Кіровоградщини з проханням поширити дану заяву в частині спростування сфальшованої інформації про організаторів заходу “Ходи вишиванок”. Разом з тим, кіровоградські націоналісти ВО “Свобода” заявляють рішучій протест та обурення з приводу ще небаченого досі на Кіровоградщині подібного виду злочину й вимагають негайно прибрати будь-які сфальшовані прес-анонси про кіровоградську “Ходу вишиванок” зі всіх інформаційних інтернет-ресурсів, що є підконтрольними Сергію Михальонку та іншим, так званим, “народним активістам” політичної партії “Громадський рух “Народний контроль”!”.

Нагадаємо, вишиванкова хода – святковий парад, з метою популяризації українського одягу та українських традицій в Україні. Носіння вишиванок стало популярним явищем в українській міській культурі з початків 21 століття. Символізує навернення української частини суспільства до своїх національних та культурних витоків. Починаючи з 2010 року, подібні акції проводяться майже щороку в кожному обласному та районному центрах. Складова частини українських етно-фестивалів чи зібрань. Тобто, рух немає власника  – ти або цінуєш свою культуру, або ні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар