Олександрійського суддю звільнять за порушення присяги

Вища рада юстиції готує подання про звільнення п’яти суддів за порушення присяги та у зв’язку з набранням законної сили обвинувального вироку. Серед них – суддя Олександрійського міськрайонного суду Сергій Пєтушков.

Про це повідомив голова Вищої ради юстиції Олександр Лавринович за підсумками її засідання, інформує «Юридична практика».

Під час засідання члени Вищої ради юстиції вирішила внести подання до верховної Ради України про звільнення Сергія Пєтушкова з посади судді Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області у зв’язку з набранням законної сили обвинувального вироку щодо нього.

Вироком Кременчуцького районного суду Полтавської області від 26 червня 2013 С. Петушков був визнаний винним у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки; службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки; постанові завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови, що спричинило тяжкі наслідки або було вчинене з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах. За сукупністю злочинів судді було визначено покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в державних органах на термін 1 рік шість місяців. Постановою апеляційного суду Полтавської області від 1 жовтня ц.р. вирок Кременчуцького районного суду від 26 червня ц.р. залишено без змін.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар