РНБО: Противник продовжує дотримуватися тактики нічних обстрілів (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На Луганському напрямку двома основними точками напруження були смт Станиця Луганська та передові українські позиції на правому березі Сіверського Донця в районі Бахмутської траси. Противник продовжує дотримуватися тактики нічних обстрілів на провокацій із застосуванням гранатометів та мінометів.

Про це розповів сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник.

Пише ІАЦ РНБО.

Короткотривалі збройні провокації противника відбулися у Щасті, а у Золотому по українських опорних пунктах бойовики відпрацювали з міномета і зенітної установки.

Фактів застосування танків та ствольної артилерії на ділянці фронту від російського кордону до Попасної не зафіксовано.

Натомість на Донецькому напрямку обстановка продовжує погіршуватися. На лінії зіткнення від Троїцького до Ленінського, що охоплює наші передові позиції біля Горлівки і Світлодарська, режим тиші з боку бойовиків порушується систематично.

Перестрілки із застосуванням стрілецької зброї, мінометів та навіть бронетехніки відбуваються і вдень, і вночі. Вже після заходу сонця ворог підтягує і застосовує танки і важкі міномети, ведучи вогонь прямо з житлових кварталів Горлівки та її передмість.

Поблизу с. Троїцьке Ясинуватського району, яке знаходиться неподалік перетину двох стратегічних залізниць Донбасу: Костянтинівка – Донецьк та Горлівка – Красноармійськ, противник близько години вів обстріл наших позицій зі 152-мм гармат, які розташовані у Микитівському районі Горлівки, біля русла каналу Сіверський Донець – Донбас.

На західних околицях Донецька бойові дії тривають у цілодобовому режимі. Під ворожим артилерійським вогнем знову опиняються українські позиції і населені пункти Ясинуватського та Мар’їнського районів у ближньому тилу, які розташовані на відстані 10-15 км від фронту (йдеться про с. Первомайське, сел. Невельське, с. Галицинівка).

На Маріупольському напрямку основні бойові дії велися в районі Старогнатівки, де противник провів потужні мінометні та артилерійські обстріли наших позицій. Вчора вогонь відкривався у темну пору доби – одразу після опівночі та пізно ввечері.

Поодинокі провокації бойовиків зафіксовано в районі Павлопільського водосховища. На південь від Павлополя вчора було спокійно.

Також у полі поблизу с. Талаківка, що біля самого Маріуполя, на міні підірвався трактор, його водія госпіталізовано.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 10 польотів ворожих безпілотників. Ще 7 БПЛА країни-агресора проводили розвідку в українському небі над Запорізькою областю. Крім того, прикордонники загону морської охорони зафіксували політ 3 вертольотів КА-27 з розпізнавальними знаками РФ вздовж адміністративної межі з окупованим Кримом.

За минулу добу внаслідок бойових дій 3 українських військовослужбовців загинули, 7 – було поранено. Ці втрати сили АТО понесли на Луганському і Донецькому напрямках.

Бойовики продовжують цілеспрямовано знищувати інфраструктуру та промисловість Донецької області

Днями під артилерійський обстріл НЗФ потрапив Авдіївський коксохімічний завод.

Представники Спільного центру з контролю та координації зафіксували, що бойовики вели вогонь зі 122-мм гармат зі сходу, де розташована окупована Ясинувата. Розірвалося 5 снарядів, вибухами пошкоджено лінії електропередач та трубопровід. Постраждалих немає.

18 11 12 13 14 15 16 17

Також у своєму останньому звіті місія ОБСЄ підтвердила інформацію української розвідки про розміщення важкого озброєння НЗФ у житлових кварталах неподалік лінії фронту. Зокрема, спостерігачі зазначили про 140 вибухів (ймовірно – пострілів з артилерійських, протиповітряних систем та стрілецької зброї) у центрі Донецька.

Служба безпеки Україна затримує дедалі більше бойовиків

У Луганській області оперативники викрили члена агентурної мережі злочинної організації «Міністерство державної безпеки ЛНР», який постачав ворогу інформацію про українських військових. Зловмисника завербував бойовик на прізвисько «Свєточ», щоб той збирав розвіддані про дислокацію та переміщення українських підрозділів, види озброєння та їхній транспорт. Бойовики використовували ці відомості для корегування вогню з артилерії.

За свою роботу спільник бойовиків отримував фінансову нагороду, що надходила через його дружину, яка теж працює в окупаційній адміністрації на території Луганської області.

21

Ще одного члена бандформування «ЛНР» затримано у Сєвєродонецьку. Зловмисник перебував у складі банди «Бетмен» і воював під Луганськом. Також на його совісті – викрадення цивільних та здирництво.

На Луганщині вилучено черговий незаконний «арсенал»

Служба безпеки України виявила схованку зі зброєю у нежитловому приміщенні. Вилучено  2 гранатомети, 2 гранати та набої калібру 5,45 мм.

34 31 32 33

На Харківщині Служба безпеки України вилучила зброю членів злочинної організації, відомої як «Харківські партизани». Трьох диверсантів, що координувалися російськими спецслужбами,затримали наприкінці травня. Ватажок банди привіз зброю з території Росії та зберігав її на своїй дачі поблизу кордону.

Під час обшуків вилучено гранатомет, автомат Калашникова з підствольним гранатометом, підствольні гранати, сигнальні ракети та значну кількість набоїв.

44 41 42 43

Відбулася ротація волинських правоохоронців у зоні проведення АТО

До зведеної групи, яка вирушила на Схід, увійшли десять досвідчених розшуківців з Волині. Ці хлопці вже неодноразово побували у зоні АТО, тож добре знають завдання, які доведеться виконувати. На Донбасі правоохоронці нестимуть службу на блокпостах, братимуть участь у підтриманні правопорядку, патрулюватимуть вулиці міст і сіл, надаватимуть допомогу місцевому населенню.

А міліціонери, які повернулися із відрядження, зможуть відпочити. Оперативники, які прибули із східних рубежів, про роботу та службу розповідають мало, однак запевняють: після відпочинку готові приступити до виконання безпосередніх обов’язків.

59-1 51 52 53 54 55 56 57 58 59

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар