КНТУ допоможе студентам кібернетико-технічного коледжу отримати дипломи бакалавра

У самий розпал вступної кампанії випускники 2015 року спеціальностей «Фінанси та кредит» і «Програмна інженерія» Кіровоградського кібернетико-технічного коледжу дізналися, що їхній навчальний заклад не видасть їм дипломи бакалаврів, оскільки термін дії відповідних ліцензій коледжу закінчився ще рік тому. Рятуючи ситуацію, Міністерство освіти і науки України дозволило Кіровоградському національному технічному університету взяти на себе процедуру видачі дипломів випускникам кібернетико-технічного спеціальності «Фінанси і кредит».

Як повідомив ректор КНТУ професор Михайло Черновол на зустрічі зі студентами коледжу, 31 липня технічний університет нарешті отримав від Міністерства освіти і науки листа, яким надається дозвіл на переведення студентів спеціальності «Фінанси і кредит» (про спеціальність «Програмна інженерія» мова у листі не йдеться) на навчання до університету для здачі державних екзаменів, проведення підсумкової атестації та видачі дипломів освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр».

Прийняттю цього рішення передували звернення батьків студентів до МОН, перемовини керівництва області, кіровоградських народних депутатів та ректорату КНТУ із заступниками міністра освіти і науки України. Зрештою, домовились, що виняткова ситуація потребує виняткового вирішення.

Випускники коледжу цього року спеціальності «Фінанси і кредит» пишуть заяви про переведення на навчання з кібернетико-технічного коледжу до КНТУ за контрактною формою. Проте фактично навчання складатиметься лише з державної атестації: консультацій та екзаменів за чотирма базовими предметами. Звісно, університету було б краще прийняти цих випускників коледжу на початок IV курсу, але враховуючи той факт, що студенти або їхні батьки вже сплатили коледжу за повний термін навчання, керівництво КНТУ у цьому питанні зробило беззаперечний крок назустріч студентам. В умовах обмеженого часу технічний університет за один день вирішив формальні питання, пов’язані із підготовкою контрактів на прийом екзаменів, відкликанням викладачів із відпусток та безпосередньою підготовкою до державних іспитів.

Вже до 6 серпня результати екзаменів мусять бути внесеними до Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Потім за декілька днів університет отримає з ЄДЕБО номери дипломів цих студентів. Далі типографія надрукує дипломи, і ті бакалаври-фінансисти, хто планує продовжувати навчання, отримають можливість вступити до магістратури або на 5-й курс, здобувати освітньо-кваліфікаційні рівні магістра чи спеціаліста, відповідно. У вигляді винятку та за погодженням з МОН, КНТУ продовжив до 11 серпня прийом документів на денну форму навчання для майбутніх магістрів та спеціалістів.

Олександр Виноградов для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар