Як зіграла кіровоградська «Зірка» проти комсомольського «Гірник-Спорт»?

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У виїзному поєдинку проти комсомольського «Гірника-Спорт» перемога буквально вислизнула з рук кіровоградської «Зірки». Наша команда майже всю гру диктувала суперникам свої умови, але утримати мінімальну перевагу, здобуту в першому таймі, кіровоградцям не судилося.

Про це повідомляє сайт ФК “Зірка”.

Ще до перерви підопічні Сергія Лавриненка повинні були знімати усі питання стосовно переможця матчу, проте сповна скористатися своїми нагодами нашим футболістам не вдалося. У порівнянні з попереднім матчем, наш тренерський штаб зробив одну передбачену зміну в стартовому складі, де Каваціва замінив Щедрий. Уже в дебюті зустрічі дві чудові нагоди відкрити рахунок не використав Андрій Мостовий.

На 2-й хвилині гри наш півзахисник отримав передачу з лівого флангу та пробив у дальній кут воріт екс-голкіпера «Зірки» Антона Ситникова. На жаль, м’яч пройшов у декількох сантиметрах від стійки. Буквально в наступній атаці Артем Щедрий виконав навісну передачу, яку також замикав Андрій, на жаль, трохи вище поперечини. Забігаючи наперед, зазначимо, що свій шанс Мостовий все ж таки реалізує, проте цього виявиться недостатньо для загальнокомандного успіху.
Протягом усього першого тайму кіровоградці повністю контролювали хід гри, володіли ініціативою та постійно тримали у напрузі оборону господарів.

Підопічні Ігоря Жабченка намагалися не притискатися до власних воріт та відповідали своїми контратаками, які, втім, особливої небезпеки володінням Павла Поштаренка не несли. Головною ударною силою господарів були стандартні положення. Однак у першій половині гри з кутовими та штрафними ударами комсомольців легко розбиралися захисники «Зірки». А от захисники «гірників» грали менш надійно. На 29-й хвилині поєдинку все той же Андрій Мостовий отримав пас із глибини поля та вийшов віч-на-віч з Ситниковим, якого без проблем переграв – 1:0.

Повівши у рахунку, кіровоградці вже у наступній атаці могли нокаутувати суперників. Увірвавшись до штрафного майданчика господарів, відразу декілька футболістів «Зірки» мали подвоювати рахунок. Били Борис Баранець, Григорій Баранець, але спочатку власну команду врятував Ситников, а секундою пізніше м’яч пролетів вище воріт. Отже, підводячи підсумок першого тайму, можна відзначити, що кіровоградці виглядали краще за більшістю компонентів гри та вигравали цілком заслужено.

Після перерви «Зірка» продовжила атакувати. На самому початку другої половини зустрічі трішки не пощастило Роману Локтіонову. Нападник «Зірки» замикав прострільну передачу з лівого флангу, але його удару забракло влучності й м’яч знову розминувся в лічених сантиметрах зі стійкою воріт Антона Ситникова. Кіровоградці все ж таки змогли вдруге відзначитися забитим голом. На 69-ій хвилині матчу після пасу Олександра Акименка, який вийшов на заміну, переправив м’яч у сітку той же Локтіонов.

На наш жаль і великий розпач кіровоградських ультрас, які приїхали підтримати рідну команду до Комсомольська, арбітр зафіксував дуже спірний офсайд і відмінив взяття воріт.
Ближче до кінцівки поєдинку господарі поля активізувалися, але не настільки, щоб біля воріт «Зірки» ставало «спекотно». Небезпечними були хіба що стандартні положення у виконанні господарів, адже дальні удари у господарів відверто не виходили. По суті, перший серйозний дзвіночок для підопічних Сергія Лавриненка пролунав на 83-й хвилині гри, коли після розіграшу кутового лише вдалі дії Павла Поштаренка врятували нашу команду від голу. Через дві хвилини після цього небезпечного моменту, господарі все-таки зрівняли рахунок. Розігруючи штрафний удар, футболісти Ігоря Жабченка вдало навісили м’яч до карної зони кіровоградців, де на другому поверсі краще всіх зіграв Руслан Івашко, який влучно пробив головою під поперечину воріт Поштаренка. В цьому епізоді наш голкіпер уже не міг допомогти команді – 1:1.

Пропустивши, кіровоградці пішли в атаку, проте часу на те, щоб вирвати перемогу, було вкрай мало. Гравцям «Гірника-Спорту» вдалося зберегти нічийний результат. Хоча вже в компенсований час господарі змусили гостей понервувати, коли після чергового навісу в штрафну головою пробивав Голядинець, але м’яч, торкнувшись поперечини, пішов за межі поля. Отже, було зафіксовано нічию, якій більш все-таки повинні радіти підопічні Ігоря Жабченка. Адже той рівень гри, який сьогодні продемонструвала команда у Комсомольську, змушує жалкувати про втрачену перемогу.
Окремо хотілося б відзначити вболівальників «Зірки», які поїхали до Комсомольська та протягом усього поєдинку несамовито підтримували команду, перекрикуючи навіть місцевих фанатів.
Ну і нагадаємо, що наступним суперником «Зірки» буде «Черкаський Дніпро», з яким гравці Сергія Лавриненка зустрінуться 8 серпня. Початок гри о 18:00.

«Гірник-Спорт» (Комсомольськ) – «Зірка» (Кіровоград) – 1:1 (0:1).
1 серпня 2015 року (субота). Початок матчу о 18:00. Комсомольськ. Стадіон «Юність». 1500 глядачів. +28 С. Чемпіонат України. Перша ліга. 2-й тур.
Арбітр: Кривоносов Микола (Київ).
Асистенти арбітра: Жуков Олександр (Харків), Кисельов Валерій (Суми).
4-й арбітр: Семенов Андрій (Дніпропетровськ).
Спостерігач арбітражу: Тіхонов Микола (Донецьк).
«Зірка»: 33. Поштаренко Павло, 7. Мостовий Андрій, 8. Лупашко Владислав, 9. Щедрий Артем, 10. Допілка Олег (к/к), 11. Бацула Андрій, 16. Баранець Борис (21. Загальский Ігор, 46), 18. Кучеренко Олександр, 22. Баранець Григорій (50. Акименко Олександр, 65), 55. Ковальов Максим, 99. Локтіонов Роман (17. Деребчинський Олександр, 82). Запасні: 41. Льопка Роман, 2. Каваців Ярема, 15. Збунь Олексій, 20. Фатєєв Дмитро. В.о. головного тренера: Лавриненко Сергій.

«Гірник-Спорт»: 1. Ситников Антон, 2. Нелін Андрій, 3. Голядинець Олександр, 4. Шульц Костянтин, 93. Тимофєєнко Віталій (10. Моісеєнко Олексій, 46), 23. Герасимець Сергій, 8. Корольков Володимир, 7. Марусіч Максим (99. Івашко Руслан, 77), 22. Воронченко Вадим, 77. Даудов Марат (15. Степанчук Сергій, 62), 9. Кірієнко Ігор (к/к). Запасні: 12. Кліщук Андрій, 25. Чмеленко Павло, 14. Клімаков Дмитро, 19. Дячук Сергій. Головний тренер: Ігор Жабченко
Голи: 0:1, Мостовий Андрій (29); 1:1, Івашко Руслан (85).
Попередження: Локтіонов Роман (9), Баранець Борис (43), Кучеренко Олександр (58), Корольков Володимир (86), Ковальов Максим (88).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар