Скільки продукції реалізували підприємства Кіровоградщини за півроку?

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За січень–червень 2015 року підприємствами області реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 9773,8 млн грн, з неї продукції добувної та переробної промисловості – на суму 8112 млн грн (83%).

У структурі реалізованої промислової продукції на виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів припадало 48,5%, постачання електроенергії, газу пари та кондиційованого повітря – 15,1%, металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, крім машин і устаткування, – 13,5%, машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устаткування, – 9,3%.

продуктиВ обсязі реалізації харчових продуктів та напоїв найбільша питома вага припадала на виробництво олії та тваринних жирів (70%), м’яса та м’ясних продуктів (10,6%).

Найбільше реалізовано продукції добувної промисловості підприємствами Гайворонського, Новомиргородського, Кіровоградського, Новоукраїнського районів; харчової промисловості – міст Кіровограда, Світловодська, Олександрії, Кіровоградського, Олександрійського, Світловодського, Голованівського, Новоукраїнського, Новомиргородського районів; машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устаткування, – міст Кіровограда та Олександрії.

Обсяг реалізованої промислової продукції у розрахунку на одну особу      за січень–червень 2015 року по області становив 9931,7 грн., найбільше – у Голованівському районі (40661,5 грн.) та містах Кіровограді (24700 грн.), Світловодську (21903,7 грн.).

кіровоградЗа січень–червень 2015 року підприємствами м.Кіровограда реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 5962,6 млн.грн., що становило 61% загального обсягу реалізованої продукції по області (підприємствами міст Світловодська – 1182,8 млн.грн. (12,1%), Олександрії – 405,9 млн.грн. (4,2%)  та Знам’янки – 57,8 млн.грн. (0,6%).

На переробну промисловість міста припадало 77,1% реалізованої продукції. В обсязі реалізації харчових продуктів та напоїв найбільша питома вага припадала на виробництво олії та тваринних жирів (80,9%); машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устаткування – виробництво машин та устаткування загального призначення (37,7%).

На кожного мешканця міста в середньому припадало 24700 грн.  реалізованої промислової продукції, що в 2,5 раза більше ніж в середньому по області. За цим показником місто зайняло 2 місце серед міст та районів області після Голованівського району.

Головне управління статистики у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар