РНБО: Ситуація в зоні АТО залишається напруженою (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою – зберігається велика кількість обстрілів та збройних провокацій бойовиків проти сил АТО, а також фіксуються факти застосування ворогом важкого озброєння та бронетехніки. Про це повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

Пише ІАЦ РНБО.

На Луганському напрямку епіцентром збройних протистоянь стала Станиця Луганська. Ворог двічі обстріляв наші позиції зі 120-мм мінометів та здійснив низку провокацій із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів. Слід зазначити, що бойовики продовжують використовувати тактику обстрілів вночі, щоб не пригортати уваги міжнародних спостерігачів. Крім того, українські військовослужбовці успішно відбили напад бойовиків під час зіткнення з ворогом поблизу міста Золоте. Також під вогонь з мінометів калібром менше 100-мм підпали наші позиції неподалік Оріхового.

На Донецькому напрямку тривають безперервні бойові дії в районі аеропорту, зокрема неподалік Опитного, Авдіївки та Пісок. Там бойовики застосували крупнокаліберні міномети та бронетехніку. Продовжується активне протистояння поблизу Мар’їнки із залученням стрілецької зброї, гранатометів та мінометів калібром 82 та 120 міліметрів, а біля Красногорівки та селища Миколаївка Друга бойовики використали танки. Крім того, у Світлодарській агломерації, зокрема селищі Лозове та Луганське, противник вів вогонь зі 152-мм артилерії. Також артилерійські обстріли з важкого озброєння зафіксовані біля Верхньоторецького.

На Маріупольскому напрямку після активних бойових дій відновилося перемир’я. Була зафіксована лише одна збройна провокація з застосуванням стрілецької зброї біля села Чермалик.

Незважаючи на відносно спокійну обстановку у цьому регіоні, бойовики порушують Мінські домовленості

Так, спостерігачі місії ОБСЄ продовжують фіксувати випадки обмеження їхньої роботи з боку бандформувань «ДНР» і «ЛНР». Особливо кричущий випадок стався у селища Октябр Новоазовського району. Спостерігачам було відмовлено у в’зді в цей населений пункт, а згодом, на найближчому блокпосту окупантів, бойовик дістав кулемет і почав погрожувати спостерігачам місії. Місія повернулися до Маріуполя.

Слід нагадати, що саме сьогодні проходить 40 річниця з дня підписання Заключного Акту Наради з питань безпеки та співробітництва у Європі, де були закріплені основоположні принципи міжнародного права – територіальної цілісності та непорушності кордонів. На жаль, сьогодні, коли Росія розтоптала міжнародне право, окупувавши 7% нашої території, глобальна стабільність і мир знову у небезпеці, а життя мирних громадян та військових під загрозою.

За минулу добу двоє українських військовослужбовців загинули, і 14 отримали поранення. Здебільшого ці втрати були понесені на Донецькому напрямку.

В Одесі Служба безпеки України затримала двох сепаратистів

Затримані розповсюджували в соціальних мережах заклики до повалення конституційного ладу України, а також скоєння терактів на території нашої держави. Нагадуємо, що більшість цих злочинів належить до категорії тяжких, і у випадку доведення провини затриманих судом їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

11

Служба безпеки України затримала інформатора терористів «ЛНР» у Станично-Луганському районі. Чоловіка завербував ватажок одного з загонів бойовиків у травні цього року. Затриманий зізнався, що погодився на співпрацю з окупантами через психологічний тиск та погрози розправи над ним та родиною. До Вашої уваги – відео з покаянням чоловіка.

Тривають заходи з вилучення незаконної зброї

Так, правоохоронці провели обшук у приватному будинку в Авдіївці у рамках перевірки оперативної інформації. Вилучено гранатомет РПГ та боєприпаси до нього, сім гранат різних систем, та 90 набоїв калібру 5,45 мм. Власника арсеналу затримано, походження боєприпасів встановлюється.

21

Ще одного чоловіка зі зброєю затримано у Першотравневому районі Донецької області.Вилучено ручну гранату РГД-5 та 360 набоїв різних калібрів. Затриманий пояснив, що знайшов набої у с. Гнутове, де велися бойові дії, і намагався вивезти знахідку за межі області.

34 31 32 33

Українські правоохоронці допомагають дітям зі сходу країни

У Кремінній Луганської області розпочалася третя зміна у дитячому патріотичному таборі «Єдина Україна».Табором опікуються луганські міліціонери, зокрема бійці батальйону «Луганськ-1». Умови табору наближені до режиму тренувальних таборів для військових. Табір користується популярністю – дехто з дітей приїжджає вже втретє.

45 41 42 43 44

Триває ротація воїнів АТО

Кілька десятків бійців батальйонів патрульної служби міліції особливого призначення, які несуть службу у Києві, вирушили на Схід, щоб допомогти своїм побратимам. Більшість з них їдуть на фронт вже не вперше.

56 51 52 53 54 55

Водночас зі сходу на Житомирщину повернувся зведений загін міліціонерів. Вони пробули в зоні АТО один місяць і повернулися додому без втрат. На їхні плечі була покладена відповідальна місія з охорони мостів у регіоні.

67 61 62 63 64 65 66

Україна шанує кожного свого героя

Захисники Донецького аеропорту отримали пам’ятні нагрудні знаки від Повітряних Сил ЗСУ. Церемонія нагородження пройшла у Василькові. Відзнаки отримали мужні воїни 79-ї окремої аеромобільної бригади, 81-ї окремої аеромобільної бригади, 93-ї окремої механізованої бригади та 5-го окремого батальйону автомобільної техніки зведеного загону та військових частин Повітряних Сил. Також нагороди отримали родини загиблих «кіборгів». На відзнаці «За оборону Донецького аеропорту» зображена легендарна диспетчерська вежа, на якій наші хлопці багато місяців відбивали атаки окупантів.

79-2 71 72 73 74 75 76 77 78 79 79-1

Напередодні Дня Десантнка, що проходить 2 серпня, журналісти та українські патріоти з Красноармійського району Донецької області відвідали розташування однієї з бригад Високомобільних десантних військ України

З цікавістю гості познайомилися з солдатським побутом, зразками озброєння наших десантників. Кожен гість отримав можливість приміряти сучасний бронежилет та постріляти. Окрім цього, журналісти та інші гості проїхали на новому українському бронетранспортері БТР 4Е та на САУ «Нона».

89-4 81 82 83 84 85 86 87 88 89 89-1 89-2 89-3

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар