Кіровоградському військовому після поранення вирізали три ребра

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Дмитро Слюта на захист держави став у складі 1-го батальйону 28-ї механізованої бригади Збройних сил України. Хлопець 1990 року народження, але попри молодий вік уже пережив пекло війни.

3-го січня, на сотий день перебування у зоні АТО,  Дмитро отримав складне поранення. Повертаючись з товаришами на БМП (бойовій машині піхоти) із завдання, потрапив у засідку в лісопосадці поблизу свого блок-посту. Хлопець їхав на броні, а тому поранили лише його. Куля калібру 7,62 наскрізь пробила груди. Дмитра відвезли до лікарні в Курахово, Донецької області. Там прооперували. Але рана була надто складною і його терміново переправили вертольотом у Дніпропетровськ і прооперували вдруге. Довелось ампутувати третину легені і три ребра. Після операції Дмитро десять днів перебував у комі.

Зараз хлопець третій місяць лікується.  Спочатку оговтувався у лікарні в Дніпропетровську, а як стало легше, перевівся до кіровоградського шпиталю. Про лікувальний заклад військовик говорить з вдячністю: «Тут про нас усі переживають, піклуються. Ми забезпечені ліками і всім необхідним. Перебування в госпіталі безкоштовне». Також Дмитро говорить, що дуже допомагають волонтери, а що надходить від держави не знає.

Щоправда хлопець хвилюється про свій психологічний стан. «Психологічно моя адаптація пройшла так, що я перший місяць взагалі погано спав, гостро реагував на різні звуки. Коли знаходишся в зоні АТО не один день, завжди тримаєшся напоготові, прислухаєшся. Тому звісно важко. Вже пішов третій місяць, а я розумію, що це все безслідно не мине».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар