На Кіровоградщині вчили жінок бути впевненими у собі

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Задля подолання психологічних перешкод у самореалізації жінок на ринку праці, пов’язаних з віком, індивідуальними особливостями, рольовими стереотипами, життєвими умовами тощо в центрах зайнятості області здійснюється комплекс різноманітних заходів, спрямованих на підвищення впевненості представниць цієї категорії населення у власних силах, здібностях та можливостях.

Так, у Добровеличківському районному центрі зайнятості для незайнятих трудовою діяльністю жінок відбувся День відкритих дверей, у рамках якого пройшли різноманітні заходи, зокрема, семінари: «Жінка на ринку праця», інформаційний семінар із загальних питань зайнятості населення та стану ринку праці, семінари з техніки пошуку роботи, «Як розпочати свій бізнес» та ін. Під час зазначених заходів присутні отримали актуальну інформацію про стан місцевого ринку праці та перспективи його розвитку, детально ознайомилися з переліком соціальних послуг, що надає  державна служба зайнятості представницям слабкої статі.

Учасниць семінарів з техніки пошуку роботи поінформували про основні джерела інформації щодо вакансій, прийоми ділового спілкування та самопрезентації, визначали перешкоди, що заважають знайти роботу та шляхи їхнього подолання тощо.

Під час семінару «Жінка на ринку праці» жінки активно обмінювалися думками про необхідність набуття впевненості у власних професійних силах та можливостях підвищення рівня самооцінки, вирішення проблем, пов’язаних з пошуком роботи та ін.

У ході семінару «Як розпочати власний бізнес» присутніх поінформовано про те, що одним із шляхів вирішення проблеми працевлаштування жінок є орієнтація їх на самозайнятість, що надасть їм можливість раціонально використовувати свій професійний потенціал та займатися улюбленою справою.

Також у рамках заходу відбувся міні-ярмарок вакансій, за результатами якого 1 особа отримала направлення на працевлаштування на ТОВ «Добровеличківський консервний завод плюс», а 5 безробітних виявили бажання взяти участь у роботах тимчасового характеру на цьому ж підприємстві.

Упродовж Дня відкритих дверей для жінок діяли консультпункти, де всім охочим надавалися індивідуальні профконсультації, консультації з юридичних та інших питань, пов’язаних із працевлаштуванням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар