РНБО: ситуація в зоні АТО загострюється (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора ввечері в Нью-Йорку відбулося засідання Ради Безпеки ООН, на якому обговорювалося питання створення Міжнародного трибуналу для розслідування катастрофи пасажирського літака Boeing 777 – 17 липня 2014 в Донецькій області.

Підсумки голосування: 11 членів – «за», троє – «утримались», і лише російський представник Віталій Чуркін проголосував «проти», заблокувавши прийняття Резолюції. Такими діями Росія лише підтверджує прислів’я «на злодії шапка горить». Вкотре російська влада наглядно демонструє, що їй невигідне чесне та всеохоплююче розслідування катастрофи малайзійського лайнера. Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Ключові події в зоні проведення АТО за минулу добу

Луганський напрямок. Бойовики продовжують здійснювати стрілянину з гранатометів по Станиці Луганській у вечірні години. Водночас у Щасті вчора було спокійно.

Продовжує загострюватися ситуація на північ від Бахмутської траси. З протилежного берега Сіверського Донця НЗФ провели короткотривалий танковий обстріл: це було біля Трьохізбенки. Двічі з південного напрямку були обстріляні наші позиції у Кримському; противник застосував міномети.

Також активізувалися бойовики у Первомайську. Під ворожий вогонь із зенітних установок, мінометів, танків і 122-мм гармат потрапили наші позиції на рубежі Попасна – Троїцьке.

Всі вищеперелічені інциденти зафіксовані  у темну пори доби.

Донецький напрямок. На південь від Світлодарська вчора було відносно спокійно – не зафіксовано жодного випадку застосування важкого озброєння з боку НЗФ. Натомість в районі Горлівки обстановка погіршується: зростає інтенсивність ворожого вогню та частота застосування великокаліберних гармат. Точки найбільших обстрілів – село Миколаївка, що на півдорозі з Горлівки в Артемівськ, Майорськ і сел. Ленінське Дзержинської міськради.

Противник відпрацьовує по наших позиціях з усіх наявних зразків озброєнь, окрім реактивної артилерії, і тримає їх прямо у житлових кварталах Микитівського району Горлівки. Уже сьогодні, внаслідок варварських обстрілів житлових кварталів з боку окупантів у Дзержинську загинуло двоє чоловіків і поранено 1 жінку, а також пошкоджено газопровід.

В районі Донецька бойова обстановка залишається незмінною – обстріли та ворожі провокації не припиняються по всій лінії фронту від Авдіївки до Мар’їнки. Окрім житлових кварталів та території зруйнованого Донецького аеропорту, противник використовує для ведення та корегування вогню терикони, а також великі зелені насадження – ліси, парки та навіть кладовища у чотирьох західних районах Донецька.

Також відновилися бойові дії на Маріупольському напрямку. Ввечері бойовики провели обстріли наших позицій на схід від Старогнатівки зі 122-мм гармат і танка. Зафіксовано використання танка і з боку НЗФ поблизу Гранітного. Південніше, в районі Миколаївки та Чермалика відбулося дві ворожі збройні провокації. На ділянці фронту від Павлополя до Широкиного бойові дії не велися.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 4 – було поранено.

В Україні тривають військові навчання, – зокрема, вчора пройшли чергові тренування зенітників

Протягом двох днів військові відпрацьовували роботу по повітряних цілях на Маріупольському напрямку. Умови тренувань були максимально наближені до бойових.

18 11 12 13 14 15 16 17

Тривають багатонаціональні навчання «Репід Трайдент 2015». Військовослужбовці перейшли до практичних занять за сценарієм. Українські курсанти факультету ВДВ та військової розвідки зберігали пильність під час вправ з перевірки автотранспорту та пересування техніки. Водночас взвод військової поліції ЗС США разом із нашими морпіхами на БТР-80 та бронеавтомобілях «Хамві» здійснили супровід автобусів з біженцями. Також військовослужбовці Національної гвардії України проводили контрдиверсійні заходи. Всі вправи наближені до умов бойових дій, насамперед, антитерористичної операції.

29-4 21 ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? 28 29 29-1 29-2 29-3

Українські спецслужби продовжують затримувати бойовиків та їхніх поплічників

Оперативники затримали члена бандформування «ДНР» в Артемівську, який з грудня 2014 року перебував у розшуку. Зловмисник вже зізнався в участі у збройному захопленні будівлі прокуратури та районної державної адміністрації в минулому році.

Ще одного бойовика затримано у Красному Лимані. З травня минулого року він брав участь у бойових діях на боці бойовиків, але невдовзі після затримання серйозно переосмислив своє минуле. До Вашої уваги – відео з покаянням бойовика.

Також СБУ затримала інформатора бойовиків у Краматорську, який передавав розвіддані про місця дислокації та пересування сил АТО, а також намагався облаштувати місця для переховування ворожих диверсійних груп.

Районний суд Чернігова виніс вирок інформатору ворога, якого правоохоронці затримали у березні. Згідно з рішенням суду, зловмисник проведе наступні п’ять років в українській в’язниці. Кожен, хто чинить злочини проти українського народу буде притягнутий до відповідальності.

З огляду на соціально-економічну катастрофу, на окупованих територіях триває мародерство і скупівля коштовностей за безцінь. Зокрема, у Луганській області силовики зупинили потяг, який перевозив велику партію предметів із коштовних металів. Зловмисники намагалися вивезти з тимчасово окупованої території срібний та позолочений посуд, ікони, хрести та інші цінні речі.

34 31 32 33

Триває ротація в підрозділах сил АТО на сході України

В Луганську область вирушив зведений загін правоохоронців Житомирщини. Сто міліціонерів охоронятимуть правопорядок та безпеку у населених пунктах та на блокпостах, вартуватимуть біля важливих об’єктів життєзабезпечення. Правоохоронці замінять своїх колег-земляків, які упродовж місяця перебували у бойовому відряджені.

46 41 42 43 44 45

Юні маріупольці організували концерт для захисників столиці українського Приазов’я

У патріотичному концерті брали участь школярі 5-8 класів, і зала ледве вмістила всіх учасників та гостей.

Бійці Нацгвардії розповіли молодим артистам про свою службу, та бойовий шлях, який вони пройшли під час АТО. Бійці зауважили, що головне завдання для школярів – це добре вчитися та любити свою Батьківщину, а за такий тил вони стоятимуть, як непорушна скеля. По закінченню свята діти вручили військовослужбовцям подарунки та подякували кожному з них.

56 51 52 53 54 55

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар