Кіровоградці вимагали звільнення лікарів, через некомпетентність яких постраждали діти (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 30 липня, у Кіровограді біля Департаменту охорони здоров’я відбувся пікет. Громадяни, активісти та небайдужі кіровоградці вимагали звільнити двох некомпетентних лікарів: хірурга обласної лікарні Романа Франчука та інфекціоніста Катерину Яновську.

Родина ініціатора пікету Тетяни Бородіної нещодавно відчула “професіоналізм” цих лікарів на собі. Онук Тетяни захворів і йому терміново потрібна була допомога лікаря: «Тіграну стало погано 6-го липня ввечері. Наступного дня хлопчика відвезли дитину в дитячу обласну лікарню. Звідти Роман Франчук (ред. хірург, який оглядав дитину), не призначивши ні аналізу крові, ні консультації з іншими спеціалістами, виключив хірургічну патологію і відправив хворого в Клінічну міську лікарню №1. Там його вела лікар Катерина Яновська. Хоч ми і говорили, що живіт болить саме з правої сторони, наголошували на цьому, просили перевірити апендицит, лікарі проігнорували це, не зробили навіть УЗД. Добу крапали йому непомірну кількість ліків невідомо від чого і зробили клізму. При гострому апендициті це заборонено робити. Тому апендицит лопнув із гноєм всередині», – розповідає Тетяна Бородіна.

«Коли ми ще вдома були, дитина жалілась, що у нього болить із правої сторони.  Приїхали, я лікарю кажу: «Подивіться, можливо, у нього апендицит». На що він мені відповів: «Я тут лікар, не заважайте», – додає батько постраждалої дитини.

Під час пікету стало відомо, що від бездіяльності цих же лікарів загинула дворічна дитина. Мама загиблої дитині Вікторія розповідає, що вони вже рік наполягають на розслідуванні і  безрезультатно.

До пікетувальників вийшла заступник начальника департаменту Наталія Горбенко. Вислухавши вимоги громади, Наталія Горбенко пообіцяла створити комісію, яка перевірить роботу цих лікарів.  Варто зазначити, що це вже буде третя комісія по цій справі.

Після розмови із заступником начальника департаменту пікетувальники пішли до міської ради, щоб поставити питання про звільнення начальнику управління охорони здоров’я Оксані Макарук. Зустріч активістам Оксана Макарук призначила на завтра, 31 липня, на 8:30.

Нагадаємо, голова ОДА Сергій Кузьменко піднімав це питання, на що директор Департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко зазначив, що лікарів «покарають» шляхом виписаної догани та відправлять горе-лікарів на курси підвищення кваліфікації.

Активісти відзначають, що лікарям із більш ніж 10-річним стажем, звичайна догана та курси – це не покаранням. Роман Франчук та Катерина Яновська досі навіть не відсторонені від роботи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар