Депутат від Кіровоградщини має турбазу на Трухановому острові?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Земельна ділянка на Трухановому острові під базу відпочинку “Славутич”, контролюється колишнім секретарем Київради, а нині депутатом Верховної Ради України від Кіровоградщини Олесем Довгим.

Про це пише видання Українська правда.

Так, орендарем ділянок з кадастровими номерами № 66:438:0107 – 3,27 га та № 66:438:0133 вказана ТОВ “Спортивно-оздоровча база відпочинку”Славутич”.

За даними державного реєстру підприємств, ТОВ “Спортивно-оздоровча база відпочинку “Славутич” належить Чуприні Вікторії Леонідівні. За даними офіційних реєстрів, вона є єдиним власником і засновником. Однак станом на 2007 рік, коли стало ТОВ орендарем ділянки на Трухановому, співзасновником вказаний Круглов Михайло Дмитрович, який був спостерігачем від Довгого на виборах в жовтні 2012 року.

За цим телефоном зазначено ще одне підприємство Інвест Бізнес Компані, керівником якої зазначений Сидоренко Олег Володимирович. Раніше “Українська правда” вже доводила зв’язок Сидоренко та Олеся Довгого. Крім того, в реєстрі за ТОВ СОБО “Славутич” вказаний мобільний номер телефону, однак електронний пошук вказує міський номер телефону 288 59 09.

За цим номером також пошук видає архівну сторінку Блоку Леоніда Черновецького, а телефон вказаний серед номерів прес-служби блоку.


Крім того, відповідно до старої базі даних, Чуприна також була керівником ТОВ “Українська видавничо-промислова група”, серед засновників цього підприємства значився Засенко Олексій Юрійович, який входив у фракцію Блоку Черновецького в Київраді попереднього скликання. Засенко також називають одним з найближчих соратників екс-секретаря Київради Олеся Довгого.


У 2015 році інформація в реєстрі за керівником ТОВ “Українська видавничо-промислова група” була змінена, ТОВ переписано на офшорні компанії на Сейшелських островах і в Панамі.

Згідно з рішенням Київради, оренда ділянки №0133 була продовжена Київрадою 12 листопада 2014 ще на 5 років для експлуатації та обслуговування бази відпочинку на Парковій дорозі, 3.

Згідно виписки бази даних міського земельного кадастру, оренда ділянки № 0107 триватиме до 27.04.2024 року.

Згідно сайту бази відпочинку, тут розміщені дерев’яні будинки, які здаються в оренду.

У той же ча прес-служба Олеся Довгого заявляє, що ця інформація є недостовірною. В заяві йдеться:

“Олесь Довгий та його родина не пов’язані з власниками комплексу.

Не виключаємо, що підставою для чуток міг стати договір щодо тижневого розміщення на базі «Славутич» жіночої футбольної команди «Атекс», який уклав кілька років назад Благодійний фонд Олеся Довгого та Катерини Горіної. Спортивно-оздоровчий табір був обраний співробітниками фонду як зручний майданчик для тренувань команди, оскільки був розташований практично в центрі Києва. До того ж на базі були створені необхідні умови для відпочинку і занять спортом, а запропонована адміністрацією вартість розміщення в літніх дерев’яних будинках була прийнятною.

В подальшому виїзди на Труханів острів команди «Атекс» не відбувались. Однак фонд і надалі підтримує програму «Жіночий футбол має значення»”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Депутат від Кіровоградщини має турбазу на Трухановому острові?

Коментарі заборонені.