У Кіровограді заспівали про братній Крим (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Днями в в Кіровоградському обласному художньому музеї в черговий раз зібрались шанувальники музичного мистецтва та поетичного слова за участі Клубу авторської пісні та поезії «Байгород». Цього разу щоб познайомитись з творчістю заслуженого працівника культури Автономної республіки Крим, члена Національної спілки театральних діячів України, Національної спілки журналістів України та Національної спілки композиторів України Юрія Хропаченка на творчому вечорі «Наш Крим і Кіровоград – творчі побратими».

Юрій Вікторович відомий по всій Україні як талановитий режисер, який ставив спектаклі в театрах Львова, Дніпропетровська та Черкас, поет і композитор, який неодноразово проводив творчі зустрічі, збираючи шанувальників свого таланту.


На цей захід до музею завітали найближчі друзі виконавця – члени Кіровоградських літературних об’єднань «Парус» та «Степ», поети, музиканти, художники та прихильники авторської пісні.

Творчий вечір розпочала член Національної спілки письменників України Антоніна Корінь, яка познайомила гостей із творчістю артиста та режисера Юрія Хропаченка та з його дружиною Ноною Деньгіною. Антоніна Михайлівна Корінь продекламувала присвячені їм твори.

Далі на сцену вийшов один із засновників та організаторів клубу авторської пісні «Байгород» Віктор Халявко, який виконав для присутніх пісню «Зелене небо».


За ним на сцену був запрошений власне заслужений працівник культури Автономної республіки Крим, який в свій час працював артистом у Кіровоградському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. М.Л.Кропивницького Юрій Хропаченко, який подарував глядачам, під їх овації вірші «Той, що проходить планетою Земля», «Но мы в Европу так и не вошли» та пісні: «Родина», «Журавлик» та «Все починається з любові».


Після виступу, який розкрив цікавий внутрішній світ кримського режисера він розповів про цікаві моменти своєї творчої біографії. В своїх творах він поетизує дружбу, кохання, родину, Вітчизну, добро та вірність.


Під час творчого вечора прозвучали пісні та вірші у виконанні Світлани Ніколаєвської, Володимира Курченка, Наталії Шнітке, Олени Буянової, Тетяни Березняк та Адель Гресь.

Тетяна Костенко, науковий співробітник картинної галереї «Світ і Вітчизна»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар