На Кіровоградщині дідусь виростив 1300 кущів коноплі для лікувальних компресів

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У рамках проведення оперативно-профілактичної операції «Мак» дільничні інспектори міліції  Голованівського району отримали інформацію про незаконне вирощування коноплі мешканцем села Грузьке. Під час огляду присадибної ділянки 60-річного чоловіка правоохоронці вилучили 1360 кущів нарковмісних рослин.

Про це Першій електронній розповів слідчий Голованівського райвідділу міліції Богдан Добрянський.

За його словами, пенсіонер запевнив, що вирощував коноплю у лікарських цілях: його старенька матір (1930-х рр. народження) потребує конопляних компресів. Також чоловік розповів, що пилок з коноплі має лікувальні властивості і взагалі дуже корисний для організму.

Як прокоментував Богдан Добрянський, наявність справжньої чи вигаданої хвороби не пом’якшує провини пенсіонера. Тож за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України. Закон передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, днями правоохоронці Олександрівського району виявили у 46-річного жителя одного з сіл 353 кущі незаконно посадженого маку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар