Колишнім військовим Кіровоградщини вручили норвезькі дипломи (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 29 липня, слухачі проекту “Україна-Норвегія”, який діє на базі КЛА НАУ, отримали дипломи за цивільними спеціальностями.

Програма  “Україна-Норвегія” щодо перенавчання цивільним спеціальностям колишніх військових України та їх сімей за кошти норвезького уряду уже кілька місяців реалізовується на базі  КЛА НАУ. Слухачі отримали дипломи за двома спеціальностями: “Організація підприємницької діяльності” та “Аварійне обслуговування та безпека на транспорті”.

“Протягом 13 років університет Нурланд разом із представниками фонду соціально адаптації виконують проект “Україна-Норвегія” в Україні. Його учасниками стали понад 6000 осіб. КЛА НАУ із натхненням приєдналась до проекту в 2014 році та активно розширює співробітництво. Випускники першої групи слухачів, які пройшли перепідготовку, вже почали реалізувати отримані знання на практиці. Вони дають високу оцінку ефективності та актуальності цих курсів”, – зазначив начальник КЛА НАУ Сергій Неділько та подякував Норвегії за підтримку проекту.

Перша група, про яку розповів начальник академії, отримала дипломи за спеціальністю “Організація підприємницької діяльності” 16 лютого цього року. Тоді діяла тільки одна група, тому слухачі спеціальності “Аварійне обслуговування та безпека на транспорті” стали першопрохідцями в освоєнні професії рятувальника в рамках програми.

Військовий аташе Посольства Королівства Норвегія в Україні капітан 2-го рангу Ханс Петтер Мідтун, який разом із дружиною прибув на вручення дипломів, під час виступу зазначив: “Найголовніше, що я сьогодні зрозумів, це те, що Україна і Норвегія мають спільні корені довжиною в тисячі років. Я з переконаністю можу сказати, що незважаючи на те, що я норвежець, я також і українець. Зараз пишеться історія. В першу чергу завдяки Україні. Це неперевершена країна, тому що незважаючи на конфлікт, вона спроможна рухатись далі і проводити реформи. Україна – унікальна в своєму сильному демократичному дусі. Аби створювати Україну, нам потрібні бізнесмени і люди, які мають сили змінювати напрямок в своєму житті. Такі люди, як ви”, – зазначив у своєму виступі Ханс Петтер Мідтун.

Серед випускників програми є й полковники із 20-річною вислугою років, і герої АТО, й нагороджені орденами офіцери.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар