У кіровоградських маршрутках промишляв кишеньковий злодій

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кіровограді оперативники вирахували злодія, який «тероризував» пасажирів маршрутних таксі. Підозрюваним виявився 34-річний громадянин іншої держави, що раніше «кочував» територією кількох сусідніх областей та заробляв на життя виключно цим кримінальним промислом.

Вміння непомітно нишпорити по чужих кишенях та жіночих сумочках підозрюваний помітив у себе досить давно. Зізнається, що навчитися цьому людині пересічній досить складно. Маючи витримку і неабияку спритність рук, чоловік обирав місцем злочину виключно переповнений вщент маршрутний транспорт.

Скоєнню злочинів, з його слів, певною мірою сприяла і необачність окремих пасажирів. Незамкнені застібки на сумочках, викладені зверху цінні речі, дозволяли йому без особливих зусиль дотягнутися до них рукою, а потім, так само непомітно, перекласти вже до своєї кишені. Таким чином зловмисник зміг дістати кілька мобільних телефонів, гаманці з готівкою та кредитними картками.

Отримавши бажане, підозрюваний спокійно виходив на наступній зупинці громадського транспорту. Там же з’ясовував, що саме отримав в якості «здобичі».

Порожні гаманці з документами та ключами чоловік обачно лишав прямо на зупинці, обираючи місця з найбільшим скупченням людей. Як правило, документи швидко знаходили перехожі, повертали обікраденим власникам. Розрахунок був доволі простим: отримавши назад паспорти, пенсійні чи водійські посвідчення або якісь інші цінні документи, не всі потерпілі поспішали повідомляти про те, що сталося, до міліції.

«Незважаючи на обережність, він таки потрапив у поле зору оперативників. Коли у черговий раз вийшов з краденим мобільним на зупинці громадського транспорту, його вже чекали працівники карного розшуку. Тримаючи у кишені речовий доказ, зловмисник відразу зрозумів, що брехати вже немає сенсу, тож добровільно віддав телефон і назвав прикмети жінки, у якої його «непомітно взяв»», – розповідає т.в.о. начальника УКР УМВС України в Кіровоградській області Олександр Скляревський.

За цими фактами розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Вирішується питання про оголошення особі повідомлення про підозру.

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар