Мешканці Маловисківщини зупинили рейдерське захоплення землі

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Пайовики села Злинка, що на Маловисківщині, при підтримці влади зупинили спробу рейдерів захопити їх паї, які орендує місцеве ТОВ “Авангард”.

Як стало відомо нашому кореспонденту, приїзд цими днями у село групи озброєних людей з технікою для збирання врожаю став завершенням цілої “спецоперації”, мета якої, як кажуть самі злинчани, “класичним способом віджати землю”, грубо нехтуючи інтересами власників паїв і вдаючись до фальсифікації документів.

Так, спочатку навесні в Кіровограді було зареєстровано “клон” місцевого господарства – ТОВ “Авангард”. Потім на початку червня з контори злинського товариства зникли документи пайовиків, підготовлені для реєстрації договорів на обробіток землі (мова йде про понад 10 тис. га ріллі!), а згодом частину з цих документів виявили в районному відділі Держкомзему.

Поки дирекція ТОВ “Авангард” сигналізувала про пропажу в міліцію, рейдери встигли зареєструвати частину паїв на себе (там же – в Малій Висці) та оформити засіяні площі під заставу, яку днями й збиралися “обмолотити”.

Нагадаємо, перша активна спроба захопити господарство відбулася 15 червня цього року. Тоді близько 10 невідомих осіб, які приїхали на автомобілях з київськими номерами, намагалися прорватися на Злинський елеватор.

Очевидно, слідчих зацікавить і те, хто напередодні жнив порізав шини на комбайнах ТОВ “Авангард”, хто намагався пошкодити автомобіль директора товариства Анатолія Хмуріна, і взагалі – кому на руку вся ця колотнеча у Злинці.

Перша електронна газета слідкуватиме за подальшим розвитком подій на Маловисківщині.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар