У Помічній освятили відновлений пам’ятник героям Небесної сотні

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днями у м. Помічна Добровеличківського району Кіровоградської області відбулося освячення відновленого пам’ятника героям Небесної сотні. Пам’ятний знак освятив єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк, який прибув до Помічної з пастирським візитом. До урочистого заходу приєдналися священники УПЦ КП Добровеличківського району, представники місцевої влади і містяни-патріоти.

Захід розпочався з панахиди за героями Небесної сотні, а також вояками, загиблими у новітній війні з московськими окупантами. Після спільної молитви та освячення пам’ятника відбувся короткий мітинг, на якому виступили заступник голови Добровеличківської районної ради С. Хрущ, міський голова м. Помічна М. Антошик та інші.

Голова Добровеличківського районного осередку націоналістів Юрій Безпалько у своєму виступі наголосив на знаковості моменту освячення пам’ятника, а також висловив впевненість, що тільки за активного проведення просвітницької роботи серед місцевого населення патріотам Помічної вдасться запобігти актам вандалізму в майбутньому.

Нагадаємо, що колону, встановлену громадою міста в центральному парку на честь загиблих під час Революції гідності, було зруйновано вандалами в квітні 2015 року. Спільними зусиллями  Добровеличківської РО ВО «Свобода», міського голови М.М. Антошика та активістів ГО «Самооборона міста Помічна» пам’ятник було відновлено у липні цього ж року.

Прес-служба Кіровоградської обласної організації ВО «Свобода»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар