Демобілізованим Кіровоградщини радять відкривати власну справу

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Додому, на Кіровоградщину, продовжують повертатись демобілізовані військовослужбовці та учасники АТО, які пішли служити до війська торік. Серед основних проблем, що виникатимуть у них після повернення із зони проведення антитерористичної операції, центральною стане питання  працевлаштування.

Так як основною проблемою сучасного ринку праці є нестача якісних робочих місць з гідними умовами та оплатою праці, особливо для даної категорії громадян, у такій ситуації альтернативним шляхом працевлаштування безробітних є спрямування їх на самозайнятість через залучення до відкриття власної справи.

Такою послугою скористався пан Володимир, який після проходження військової служби та звільнення  в запас  звернувся  до Знам’янського міськрайонного центру зайнятості з наміром знайти роботу. «Для чоловіка мати роботу – це можливість забезпечити добробут своєї сім’ї, виховувати та навчати дітей», –  говорить Володимир.

На той час підходящого місця роботи для чоловіка не було, тому він вирішив створити для себе робоче місце шляхом започаткування власного бізнесу. За рекомендацією фахівців міськрайонного центру зайнятості Володимир став учасником різноманітних заходів, у тому числі семінарів «Як розпочати власний бізнес» та «Від бізнес-ідеї до власної справи». Під час зазначених семінарів Олександр отримав інформацію про стан ринку праці, перспективи розвитку підприємництва в регіоні, алгоритм дій, які варто здійснити для започаткування власної справи. Чоловік вирішив спробувати власні сили в бізнесі, а після профдіагностичного тестування остаточно впевнився у своєму правильному виборі.

Маючи вищу юридичну освіту, значний досвід роботи в органах внутрішніх справ, у закордонній фірмі енергозберігаючих технологій, він обрав напрямок власного бізнесу – монтаж інноваційних та актуальних енергозберігаючих систем.

На базі Кіровоградського інституту комерції Володимир пройшов навчання за цільовою програмою регулювання та сприяння ефективному веденню економічної діяльності – підприємець-початківець, а після розробки та успішного захисту бізнес-плану отримав одноразову виплату допомоги по безробіттю для започаткування власної підприємницької діяльності та почав активно впроваджувати задумане в життя.

Чоловік переконаний, що самостійність і відповідальність стануть міцним фундаментом для реалізації його як підприємця, а в майбутньому, можливо, і як роботодавця.

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Поширити:

Залишити коментар:

коментар