Безробітних Ульяновщини закликають піти на службу в Збройні Сили України

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Ульяновським районним центром зайнятості, за участі представників районного військового комісаріату, проведено семінар, що орієнтує безробітних громадян на службу в Збройних Силах України

Днями в  Ульяновському районному центрі зайнятості пройшов семінар з орієнтації на службу в Збройних Силах України. Ця тема семінару не є випадковою, адже з огляду на ситуацію, що склалася в нашій державі, захист цілісності та суверенітету став Вітчизни не тільки конституційним обов’язком, а й справою честі кожного громадянина України. Саме тому служба зайнятості бере неабияку участь у проведенні інформаційно-просвітницької роботи серед безробітних громадян щодо популяризації служби в Збройних силах України як одного з видів зайнятості.

Так, у рамках семінару В. Сергієнко, тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара Ульяновського районного військового комісаріату, поінформував присутніх про особливості проведення в Україні часткової мобілізації, умови укомплектування Збройних Сил України військовослужбовцями для проходження військової служби за контрактом та включення їх до резерву Збройних Сил України. Учасникам семінару розповіли, на які посади рядового, сержантського та старшинського складу приймаються громадяни на військову службу. Виявилось, що найбільш затребуваними є механіки, водії, монтажники, телефоністи, радіотелефоністи, монтажники, навідники. В. Сергієнко зупинився й на пільгах для військовослужбовців та нормах чинного законодавства,  що регулюють питання проходження служби.

З промови заступника військового комісара Ульяновського районного військового комісаріату А. Котюжанського учасники заходу отримали фахові відповіді щодо матеріального, пенсійного забезпечення та соціального захисту військовослужбовців.  Увагу присутніх акцентовано на необхідності, у зв’язку з проведенням шостої хвилі мобілізації військовозобов’язаних чоловіків, звертатися до військкоматів для перевірки особистих даних та здійснення відбору кандидатів на військову службу тощо.

Н. Комар, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Ульяновського районного центру зайнятості, поінформувала безробітних чоловіків про стан місцевого ринку праці, соціальні послуги, що надає державна служба зайнятості клієнтам, можливість започаткування власної справи за її сприяння тощо.

Фахівець районного центру зайнятості зазначила, що проходження служби за контрактом дає можливість бути не тільки працевлаштованим, але й гарантовано отримувати заробітну плату та інші соціальні гарантії.

Наприкінці семінару присутні поспілкувалися з представником військового комісаріату й отримали відповіді на запитання, що їх цікавили. Крім цього, вони отримали інформаційні буклети й проспекти, що містять матеріали, орієнтовані на популяризацію служби в лавах української армії.

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Поширити:

Залишити коментар:

коментар