Прокуратура відстояла землі прибережної зони Інгулу

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За позовом прокуратури області з протиправного користування повернуто землі прибережної захисної смуги річки Інгул.

За словами заступника прокурора області Віктора Приходька, земельна ділянка на розі вулиць Лазо та Берегової у м. Кіровограді, яка віднесена до земель водного фонду, була надана в оренду фізичній особі  рішенням Кіровоградської міськради як земля житлової та громадської забудови. При цьому, зазначаючи таку категорію земель міська рада фактично «дозволила» господарську діяльність, чим порушила режим використання земель прибережних смуг водного об’єкту.

«Не зважаючи на викладене, суд першої інстанції відмовив прокуратурі у задоволенні позовних вимог щодо визнання недійсним зазначеного рішення міськради та договору оренди. У зв’язку із вказаним прокуратурою області незаконне рішення суду оскаржено в апеляційному порядку,» – повідомляє заступник прокурора області.

Наразі, рішенням апеляційної суду Кіровоградської області задоволено позовні вимоги прокуратури та визнано незаконними рішення міськради та договір оренди прибережної землі.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар