Матері кіровоградського військового вручили орден “Народний герой” (ФОТО)

Головний редактор видання “Цензор.нет” вручив орден “Народний герой” матері Володимира Мамадалієва уроженця Новоукраїнки, підполковника 51-ї окремої гвардійської Перекопсько-Харківської Празько-Волинської механізованої бригади, який загинув в ході антитерористичної операції на горі Карачун, поблизу Слов’янська.


На своїй сторінці у фейсбук Юрій Бутусов розповів історію героїчного подвигу Володимира Мамадалієва, який віддав життя, виконуючи свій обов’язок.

Довідка:

Орден «Народний Герой України» – українська недержавна нагорода, запроваджена в 2015 році за ініціативою колекціонера антикваріату та волонтера Андрія Боєчка та ювеліра Дмитра Щербакова. Нагорода виконана в двох модифікаціях: червоно-чорна стрічка на колодці – для воїнів, що зі зброєю в руках захищали українську землю; жовто-блакитна стрічка на колодці – для волонтерів та медиків.

Орден виготовлений зі срібла 925 проби, кожна нагорода має індивідуальний номер та елементи захисту. Всього було виготовлено 100 орденів. Срібло для виготовлення Орденів збирали представники з 16 країн світу. Український боксер В’ячеслав Узелков передав на Орден свою срібну медаль, яку отримав на Чемпіонаті Європи з боксу 2002 року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар