Як безробітній знайшов себе у взутті

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

«Головне те, що я відчуваю себе потрібним людям». Так говорить пан Олександр, який за сприяння Олександрійського міськрайонного центру зайнятості відкрив власний бізнес.

Маючи освіту взуттьовика, пан Олександр тривалий час працював у Територіальному центрі обслуговування (надання соціальних послуг) в Миколаївській області. У зв’язку з погіршенням стану здоров’я та складною ситуацією в сім’ї чоловікові довелося переїхати на Кіровоградщину. «Незважаючи на всі складні життєві обставини, я розумів, що потрібно шукати роботу, адже для утримання сім’ї необхідні кошти, тому питання працевлаштування для мене стало першочерговим», – зауважив пан Олександр. По допомогу в працевлаштуванні він звернувся до Олександрійського міськрайонного центру зайнятості.

На жаль, підходящу роботу підібрати було непросто. Чоловік відвідав низку інформаційних семінарів, довідався, що однією із соціальних послуг служби зайнятості є допомога в започаткуванні власної справи. Набувши необхідних знань з ведення бізнесу під час участі в семінарі «Від бізнес – ідеї до власної справи», вирішив спробувати власні сили в організації власного бізнесу. З вибором бізнес-справи майбутній підприємець не вагався, адже мав чималий досвіт роботи в даній сфері та й розумів, що професія взуттьовика користується попитом на ринку праці.

Крім цього, чоловік закінчив курси цільового призначення за навчальною програмою «Підприємець-початківець», а після розробки бізнес-плану з надання послуг з ремонту взуття, успішно його захистивши, Олександр почав реалізовувати задумане. На отримані гроші він придбав необхідне обладнання, орендував приміщення й почав напрацьовувати клієнтську базу.

На сьогоднішній день пан Олександр виконує ремонт усіх видів взуття, заміну застібок «блискавка», супінаторів, шкіряних, набірних та гумових каблуків, а також роботи відновлювального характеру та укріплення. У своїй роботі чоловік використовує матеріали провідних європейських виробників дуже високої якості.

«Те, що я роблю приносить мені задоволення, я працюю сам на себе, а головне те, що я відчуваю себе потрібним людям», – говорить Олександр.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар