Кіровоградці представлятимуть фільм про Холодний Яр на фестивалі Бандерштат

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У цьогорічному фестивалі Бандерштат, який відбуватиметься з 31 липня по 2 серпня у Луцьку, візьмуть участь кіровоградці – голова обласної «Просвіти» Олександр Ратушняк та історик Юрій Митрофаненко.

Як повідомляється в програмі фестивалю, вони представлятимуть фільм Галини Химич “Холодний Яр. Воля України або смерть”. Показ відбудеться в ніч з 1 на 2 серпня о 01.00 год.

Довідка.
Фестиваль українського опору «Бандерштат» вже 8 років поспіль відбувається у Луцьку на території Парку культури та відпочинку імені Лесі Українки (іподром). Цього року організатори вирішили зосередити увагу на актуалізації образу Степана Бандери, розбудові країни, пошуку шляхів та можливостей для втілення усіх задумів молодого покоління українців.

Під час фесту діятимуть три сцени: велика, нічна та музична для участі молодих гуртів з різних куточків України. Також під час «Бандерштату» відбудуться дві знакові події: патріотичний сплав на байдарках річкою Стир до селища Колки – місця, де була створена Колківська республіка УПА та проведення авто/мото/вело пробігу вулицями Луцька, присвяченого пам’яті провідника ОУН Степана Бандери.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар