Працівники СБУ попередили проголошення «Кіровоградської народної республіки» (ДОКУМЕНТ)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Управлінням СБУ знешкоджено організаторів, так званої «Кіровоградської народної республіки». За результатами проведених заходів, було вилучено заздалегідь розроблені та підготовлені до масового розповсюдження матеріали із закликами до повалення конституційного ладу і захоплення державної влади, а саме:

1. Акт проголошення незалежності Кіровоградської народної республіки.
2. Декларація про суверенітет Кіровоградської народної республіки.
3. Конституція Кіровоградської народної республіки.

Крім того, вказані особи здійснювали систематичне розповсюдження негативного контенту сепаратистського та екстремістського спрямування у соціальних медіа регіонального сегменту мережі Інтернет.

Також, вказані особи, на виконання завдання координатора з числа представників незаконної воєнізованої/терористичної організації «ДНР», збирали та передавали інформацію щодо переміщення особового складу та озброєння частин ЗСУ основною транспортною магістраллю Кіровоградської області, що веде до суміжних із зоною проведення АТО регіонів.

До того ж, зловмисники планували, у разі настання сприятливих умов, з метою реалізації сценарію по створенню «народної республіки» аналогічної до «ЛНР» та «ДНР», здійснити дії, спрямовані на створення широкого суспільного резонансу, провокування стихійних протестних акцій, силових протистоянь з органами правопорядку, що в подальшому мало призвести до масових захоплень адміністративних будівель, руйнування пам’яток архітектури та інших культових споруд, повалення конституційного ладу України, захоплення державної влади.

На даний час, організатору «КНР», відповідно до вимог кримінально-процесуального законодавства України, оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 109 та ч. 1 ст. 110 КК України. Тривають слідчі дії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар