РНБО: проросійські бойовики активізували обстріли по всім фронтам (ФОТО, ІНФОГРАФІКА)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчорашня доба позначилася значною активізацією бойових дій у зоні проведення АТО.Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку бойові дії розгорнулися на східній ділянці фронту. Біля Щастя наші військові тричі вступали в бій з ворожими ДРГ. Найважчим було третє зіткнення – ворог підтягнув танки. Всі три атаки противника відбиті, ворога відкинуто за Сіверський Донець. Вже пізно ввечері бойовики провели потужний обстріл наших позицій біля Щастя зі 152-мм артилерії і мінометів. Внаслідок перестрілок лінію розмежування не змогли перетнути спостерігачі місії ОБСЄ, які прямували за зустріч з керівництвом Луганщини.

Також ввечері бойовики провели серію пострілів з гранатометів біля Станиці Луганської.

На ділянці фронту від Старого Айдару до Попасної режим тиші зберігається.

Донецький напрямок. Біля Світлодарська і Горлівки перестрілки між бойовиками та силами АТО розгорнулися у другій половині дня.

Ближче до опівночі противник провів мінометно-артилерійський обстріл наших позицій вздовж залізниці Артемівськ – Горлівка неподалік станцій Курдюмівка і Майорськ. Також внаслідок нічних артилерійських обстрілів з боку НЗФ пошкоджена і зупинена Вуглегірська ТЕС у Світлодарську.

У західних передмістях Донецька епіцентром бойових дій стали наші передові позиції біля Красногорівки та Мар’їнки, де ввечері бойовики застосували практично всі наявні зразки озброєння. У Петровському районі Донецька і прилеглих селищах Старомихайлівці і Олександрівці сконцентровані великі сили противника і важке озброєння. Також внаслідок потужного 30-хвилинного артилерійського обстрілу Авдіївки поранено місцевого мешканця.

Лінія фронту залишається стабільною.  

На Маріупольському напрямку обстановка залишається спокійною. Противник провів мінометний обстріл наших позицій біля с. Новоселівка Друга, відкривши вогонь з контрольованого лівого берега Кальміуса. Також протягом дня бойовики здійснили три короткотривалі збройні провокації у Широкиному.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 16 польотів ворожих БПЛА, які вели авіарозвідку наших позицій.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 7 – отримали поранення.

Правоохоронці затримали ще одного пособника ворога

У місті Селидове на Донеччині співробітники карного розшуку затримали місцевого мешканця, який співпрацював з бойовиками, чергуючи на блокпосту в Мар’їнському районі. Затриманий пояснив, що вирішив заробити, однак через невиплату грошей повернувся додому.

На околиці м. Кам’янка-Дніпровська у Запорізькій області в лісосмузі затримано раніше судимого місцевого мешканця. У нього вилучено ручний протитанковий гранатомет РПГ-22, 7 ручних гранат, 2 кг пороху, 250 г вибухівки та набої.

Правоохоронці запобігли незаконному вивезенню бронетранспортера з зони АТО

Співробітники міліції на блокпосту біля Сєвєродонецька зупинили вантажний автомобіль, на причепі у якого був БТР. Під час перевірки жодних документів на перевезення бронемашини виявлено не було.

За словами водія, він мав доставити БТР за грошову винагороду до Чернівецької області. Особа замовника перевезення встановлюється.

11 12

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар