Кіровоградська міськрада передає у приватну власність землю, за яку не змогла підняти орендну плату

Кіровоградська міська рада планує передати у власність товариству автолюбителів «Дружба» земельну ділянку площею 4,21 га.

Відповідний проект рішення Кіровоградської міськради зареєстровано на її офіційному сайті – повідомляють “Наші гроші”.

В лютому 2013 ТА «Дружба» взяло в оренду на 10 років земельну ділянку по вул. Академіка Корольова, 24-а, загальною площею 4,47 га. З того часу товариство сплачує орендну плату в розмірі 609,10 грн., що складає менше ніж півтори гривні за сотку.

В серпні 2014 року Кіровоградська міськрада звернулась до господарського суду Кіровоградської області з позовною заявою щодо внесення змін до договору в частині збільшення розміру орендної плати до 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Таким чином, орендна плата повинна була збільшитися до 20,30 тис. грн. на місяць. Але суд відмовився задовольнити позов міськради.

Яким шляхом буде передана земельна ділянка у власність товариства, в проекті не вказано. Відомо, що на цій землі розміщено ряд будівель, право на які належить «Дружбі».

В юридичному управління Кіровоградської міської ради нам повідомили, що наразі на рішення апеляційного суду подана касаційна скарга, однак інформації щодо дати часу розгляду даної скарги наразі немає.

Засновниками ТА «Дружба» є Чабан Юрій Дмитрович, Пономаренко Олександр Васильович та Віктор Васильович Захарчу. Підписантом та керівником є Володимир Валентинович Бєлявський.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар