Ситуація в зоні АТО 25 липня (РНБО)

В цілому ситуація зберігає стабільно високий рівень напруги. Бойовики активізують свою злочинну діяльність ввечері та вночі, лише на Донецькому напрямку стріляють майже цілодобово. Про це повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку продовжується період відносного затишшя. Проте бойовики продовжуються вести турбуючий вогонь з гранатометів поблизу Станиці Луганської, Щастя, Сокільників, Попасної та Золотого.

Найінтенсивніше російсько-терористичні війська порушують Мінські домовленості на Донецькому напрямку. Як і раніше, найбільше обстрілів зафіксовано в районі Донецького аеропорту та поблизу Мар’їнки. Бойовики застосовують 122-мм артилерію, міномети, гранатомети, танки, стрілецьку зброю.

Зберігається високий рівень напруги на західних околицях Горлівки. Вдень бандформування обстріляли крупнокаліберними запалювальними набоями селище Новгородське на південь від Дзержинська. Внаслідок цього почалась пожежа у кількох житлових будинках. На допомогу мешканцям прибули військовослужбовці сил АТО, але злочинці відкрили вогонь і по ним, заважаючи погасити палаючі будівлі.

Ввечері незаконні збройні формування активізувались в районі Світлодарська. Так, неодноразово були обстріляні позиції сил АТО поблизу н.п. Луганське Артемівського району.

Відновились бойові дії на Маріупольському напрямку. Причому незаконні збройні формування вдаються до обстрілів із крупнокаліберної артилерії. Так, поблизу н.п. Старогнатівка та Богданівка бойовики ввечері обстріляли українських військових із танків, мінометів калібру 120 мм та 122-міліметрових гаубиць. Крім цього кілька інцидентів порушення перемир’я мали місце в селищі Чермалик. На крайньому півдні Маріупольського напрямку жодних збройних провокацій бойовиків не зафіксовано.

В межах Донецької та Луганської областей зафіксовано політ 5 безпілотників, які російські найманці використовували для здійснення повітряної розвідки.

За минулу добу внаслідок бойових дій отримав поранення 1 український військовослужбовець.

Крім цього, вчора вранці поблизу селища Первомайське Ясинуватського району Донецької області стався трагічний інцидент – водій військового автомобіля не впорався з керуванням. 3 українських військовослужбовців загинули, 4 – отримали поранення. Поранені наразі перебувають у лікувальних закладах, їх життю та здоров’ю нічого не загрожує.

Внаслідок обстрілів Станиці Луганської пошкоджено газову трубу, зруйновано три будинки на вул. Лермонтова та Барабашова. Також жінка отримала поранення, наступивши на «розтяжку».

Вздовж лінії зіткнення продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів

Всього за добу затримано 6 транспортних засобів, які перевозили в основному продукти харчування на суму понад 300 тисяч гривень. Належних документів на вантаж не було, крім того автомобілі рухалися в об’їзд контрольних пунктів.

Правоохоронні органи попередили серію терористичних актів на території Донецької області

У місті Добропілля в помешканні члена бандформування «ДНР» вилучено 5 кілограмів пластиду, гранатомет РПГ-26, автомат Калашникова з набоями до нього, декілька комплектів військової форми з символікою окупантів, радіостанції, комплекти автомобільних номерних знаків, у тому числі і для автомобілів МВС. Триває розшук зловмисника.

13 11

У м. Часів Яр Артемівського району Донецької області затримано бойовика. Під час окупації міста затриманий ніс чергування на блокпостах та займався зведенням фортифікаційних споруд. Під час обшуку приватного приміщення затриманого бойовика встановлено, що він також займається зберіганням наркотиків та вирощує коноплю на присадибній ділянці.

До Вашої уваги відеозвернення бойовика-наркоторговця:

В Одесі завершився шлюпковий похід курсантів першого курсу Одеської національної морської академії. Протягом десяти днів походу 58 курсантів на практиці закріпили теоретичні знання з навігації та базові знання з основ військово-морської справи, отримали досвід веслування, походу під вітрилом, орієнтування на місцевості, роботи в команді та несення вахтової служби. З перших днів молоді моряки пройшли випробування штормом, продемонструвавши при цьому мужність і витривалість. Востаннє подібні походи курсантів проводилися близько 15 років тому.

У Львові керівники оборонних відомств Литви, Польщі та України підписали технічну угоду про створення бригади «ЛитПолУкрбриг», до складу якої входитимуть військовослужбовці трьох країн. Бригада базуватиметься в Польщі, для її розміщення все підготовлено.

Українські артисти підтримують військових в зоні АТО

На сході України дали серію концертів музиканти з Чернівецької області. Окрім силовиків, на концерт змогли завітати й місцеві мешканці аби почути співочі голоси Буковини. Також усі відвідувачі концерту змогли побачити малюнки-обереги, які передали діти з усіх куточків України бійцям антитерористичної операції.

У Лисичанську відзначили річницю вигнання бойовиків з міста

Представники влади, військового командування та громадяни поклали квіти до пам’ятного знака загиблим військовослужбовцям НГУ – генералу Олександру Радієвському, полковнику Павлу Сницару, солдату Ігорю Коцяру. Було відкрито дві меморіальних дошки – до Дня визволення Лисичанська від німецьких окупантів 2 вересня 1943 р. та до Дня визволення Лисичанська від незаконних збройних формувань у липні 2014 р

Унікальна історія про наших лікарів, які дивом врятували життя нашому воїну

19 липня у Мар’їнці військовослужбовець Вадим потрапив під ворожий обстріл, де отримав важке поранення в серце. Його терміново евакуювали до Дніпропетровська. Бійцю зашили наскрізне поранення та зупинили сильну кровотечу. Лікарям вдалося практично неможливе — вже за два дні хлопець прийшов до тями. Згодом літаком Міністерства оборони України військовослужбовця перевезли до Києва, де в Національному інституті серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова його прооперували та дістали з серця два осколки. Лікарі прогнозують, що вже за два тижні Вадим повністю одужає.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар