Комуністам заборонили брати участь у виборах

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Наказами Міністерства юстиції трьом компартіям заборонено брати участь у виборчому процесі, як таким, що порушують законодавство України.

Про це в п’ятницю повідомив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Після прийняття законів (про декомунізацію) було створено незалежну комісію, яка протягом місяця проводила перевірку на відповідність трьох комуністичних партій в Україні – КПУ, Компартії (оновлена) і Комуністична партія України робітників і селян”, – розповів він.

“На основі висновків комісії я підписав три накази, які визначають, що компартії України, зокрема, у своїй діяльності, у найменуванні, у символіці, статуті та програмі не відповідають вимогам ч.2 ст.3 закону” Про засудження комуністичного і націонал- соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки “, – сказав Петренко.

“Ця політична сила і дві інші комуністичні партії з сьогоднішнього дня не можуть бути суб’єктом виборчого процесу і не можуть брати участь у політичному житті країни”, – підкреслив він.

Він також наголосив, що Мін’юст доведе процес заборони всіх компартій до логічного завершення та прийняття відповідного судового рішення.

У свою чергу секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що з 24 липня 2015 в Україні КПУ, а також інші комуністичні партії більше не мають статусу політичної партії.

“З сьогоднішнього дня Комуністична партія України та інші сателітні комуністичні партії втрачають політичний статус і права політичної партії. Це дійсно історичний момент…”, – сказав Турчинов.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар