Стендап у Кіровограді: про гусей, чудернацькі імена та вічно легітимних (ФОТО, ВІДЕО) 18+

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Третій стендап у Кіровограді пройшов під девізом «Про наболіле». Що робити, коли твоє ім’я Володимир, а адекватної зменшеної форми для нього немає? Як бути, коли о 8 ранку ти маєш сидіти «в будівлі біля скверика» і слухати сумнівних людей, які так само сумнівно виглядають? І хоч у світі порядкує думка «нема дівчини – нема проблем», деякі коміки хотіли знайти ці проблеми на свою голову. Родзинки професій, важкі шкільні роки, жарти «не в тему», зайва вага, комплекс Бога, погані новини – про все це вчора, 23 липня, жартували в нічному клубі «Rasputin».

8 «старожилів», 6 новеньких учасників – загалом публіку розважало 14 стендаперів. Глядачі знову мали змогу виграти безкоштовний вхід на наступні стендапи: для цього необхідно було назвати точну кількість нових коміків, а потім найважче – скільки на вечорі тверезих учасників.

Кондашов нарешті пояснив, чому ненавидить своє ім’я, та розповів як жити, коли тебе звати Антон, Тарас чи Сєрьожа: «Если с Антоном и Тарасом понятно – известные рифмы, то Сергея надо пояснить. Дело в том, что, если ты Сергей, и в незнакомой компании представляешся Сережей, то все понятно, иди тусуйся вместе в Володей». Та й загалом тема імен та назв виявилась болючою для стендапера – чудернацькі імена (типу баби Вероніки та діда Роберта), клички для котів та назви для швейних фабрик.

Кіровоградський політолог, тобто безробітний, Макс Несвітайлов вирішив, що більше, ніж над ним пожартувало життя, пожартувати в нього не вийде. Макс – у дитинстві суміш містера Біна та графа Дракули, що страждає на ожиріння, розказав, що з дівчатами йому було настільки важко, що навіть уявна подружка Поліна відправила його у френдзону.

Про еволюцію технологій, а саме еволюцію туалетного паперу, розказав новачок стендапу Діма Завражний. Глядачі мали змогу дізнатись про всі етапи розвитку цього продукту – від звичайного паперу до того, що з запахом ківі чи «лицем» Путіна.

Комік Кіра, який все ще ненавидить всіх присутніх, вирішив, що настав час поговорити. Скромний хлопець у футболці з написом «Бог» пожалівся на те, що йому почали закидати наявність якоїсь зіркової хвороби. Хоч яка тут зіркова хвороба, коли ти вже Бог? А ще Кіра розказав один не-секрет: в тиждень виступу він почувається поганенько, мозок ніби й працює, але абсолютно відмовляється керувати ситуацією: як у випадку з Януковичем – ніби й легітимний, але насправді нічого не контролює.

Влад Максименко цього разу жартував на теми алкоголю, проституток та трави. Хлопець розказав хто, коли і для чого придумав алкоголь, а також запропонував присутнім альтернативу з тим же ефектом – крутиться голова, весело і трохи нудить, тільки зранку немає бодуна, – для цього просто розкиньте руки і покрутіться.

Найстарший комік вечора Ярослав Ярошевський розповів присутнім про те, що всім людям навколо нього завжди весело, вони відриваються на повну. Але ця історія не про нього самого, бо Ярослав – весільний фотограф. Знаєте, як важко, коли всі тільки веселяться та п’ють, а ти мовчиш і фоткаєш?

Найбільший страх дитинства Ярослава – також стати жертвою на цьому «пиршестве матриархата». Стендапер розкрив подробиці одного ранку двох різних людей – нареченої та нареченого, а потім зачепив тему весільних клопотів – зачіска, одяг, букет нареченої. Так от, букет. Виявляється, це особливо небезпечний момент, бо наречений має спершу його забрати, а потім вже вислухати все, що про цей віник «зі вставками бірюзи замість аквамарину» думає його кохана. «Ребята какая бирюза, какие вставки? У мужчин в этой части цвета всего два оттенка синий и светло синий!»

У команді кіровоградських стендаперів ще одне поповнення. Аніматор Іра Погребняк розказала, як виглядають її діалоги з замовником, коли вона їде в марштрутці: «Здравстуйте. Занимаемся. 300 – час. Можем вдвоем. Есть Микки Маус, есть Белоснежка». Цікава специфіка Іриної професії в тому, що щойно вона була такою милою, в костюмі феї Вінкс на дитячому святі, а вже зараз – п’є пиво на Набережній, інколи в тому ж костюмі, інколи з тими ж дітьми.

Сергій Ільїн читав жарти, які він, за його ж словами, вважає безкінечно смішними, але ще не факт, що так вважають глядачі. Хлопець розповідав про всі таємниці значення тату. Що б могло значити татуювання слона на тілі дівчини? Варіанти два – або ти сильна та витривала, як цей слон, або ти величезна тварина з потворним довгим носом.

Найфлегматичніший комік стендапу Паша Усик повідав історію про те, до нього нарешті дійшло, що він невдаха. Вас колись кусали їжачки? Ви колись невчасно жартували про те, що найголовніше зараз поїсти, в той момент, коли дівчина нарешті запросила вас до себе додому?

Що, по-вашому, означає добре відпочити? Кирило Мельник запропонував присутнім свої варіанти. Добре відпочив – це коли ти страус, а тебе підтримує президент. Або ж коли по мотивам твоєї відпустки знімають кіно. Але якщо це «Титанік», то відпочинок був так собі.

Хто з людей може з радістю згадати веселі роки навчання у школі? Якісь приколи на уроках, шкільні друзі, викладачі з почуттям гумору. У вас це було, так? Історія не про Віталіка Рубльова. Ще одна наболіла тема для нього – дівчата. Закинувши ідею знайомитись з представницями прекрасної статі просто на вулиці, Віталік вирішив, що знайомства в соцмережах будуть ефективнішими. Хлопцю пощастило: до нього справді почали додаватись привабливі дівчата. Але чомусь всі їхні сторінки Віталік знайшов на ноуті своєї мами. Урок, який хлопець отримав з цієї ситуації, – на біса вам дівчина, коли у вас є кіт?

Ще один комік – порядний журналіст Євген Салтан, єдиний недолік якого те, що він бреше, як грає футбольна команда «Зірка». Женя розповів про найгірший кошмар кожного журналіста – ранкові зйомки, – а також про те, чому йому до вподоби не тільки красиві, але й розумні дівчата.

Розгублена тим, що знаходиться не на кухні, де їй і місце, першу хвилину свого виступу Саша Крикун намагалась зібрати себе до купи: «Чувствую себя неловко, когда не готовлю жрать или не рожаю». Далі дівчина почала скаржитись на печальні наслідки своєї участі в минулому стендапі, де об’єктами її жартів були всі представники сильної статі. І хоча Олександра ненавидить чоловіків, «баб, ТП» і т.д., зате обожнює своїх подруг. По ним вона і «проїхалась» своїм новим виступом.

Завершував стендап-вечір ще один новачок, який повернувся з Польщі – Влад Талащенко. Основним героєм його жартів став безневинний гусак, що просто опинився не в той час і не в тому місті.

І поки стендапери збирають враження глядачів у соцмережах, а двоє коміків – Кирило Мельник та Паша Усик – святкують сьогодні свої Дні народження, з якими ми їх і вітаємо. А поки що кіровоградський стендап йде на канікули до 3 вересня. Зустрінемось восени!

Вікторія Гапоненко для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар