Новий головний міліціонер області і секретар міськради домовились про взаємодію з охорони правопорядку

Сьогодні в обласному управлінні МВС відбулася зустріч новопризначеного начальника У МВС області Сергія Кондрашенка з в.о.міського голови Івана Марковського. Схоже, причиною такої зістрічі було не просто бажання познайомитись, а критика міліції, що звучала на минулій сесії міськради від секретаря міської ради і представників депутатського корпусу.

Нагадаємо, що на минулій сесії міської ради звучали докори у бік правоохоронців у тому, що криміногенна ситуація у місті суттєво погіршилася. У якості прикладу наводились масові крадіжки кабелю з ліфтів багатоповерхівок.

Участь у зустрічі також брали Володимир Гавриленко, начальник міського відділу міліції, та голова профспілки атестованих працівників міліції Валерій Шевчук.  Сергій Кондрашенко, начальник УМВС області,  повідомив, що запросив до діалогу очільника міста для того, щоб обговорити ситуацію, яке склалася з боротьбою зі злочинністю у місті та укріпити взаємодію з органами місцевого самоврядування і громадськими організаціями. “Якщо у нас буде взаємодія, ми зможемо вирішити питання забезпечення правопорядку у місті”, – зявив він.

Валерій Шевчук, голова профспілки, розповів про те, що влада міста мала б зробити зі свого боку: “Багато кіровоградських правоохоронців знаходиться в АТО. Потрібна допомога міста у патрулюванні вулиць. А ще треба допомогти з безкоштовним проїздом правоохоронців, що займаються охороною правопорядку. Зараз за свій кошт доводиться виїздити до місця злочину”.

Володимир Гавриленко, начальник міського відділу міліції, конкретизував варіанти допомоги з боку міста міліції: “Той особовий склад міськвідділу, що охороняє правопорядок у місті, нездатний повністю забезпечити порядок у місті. Ви це бачите на прикладі крадіжок ліфтового господарства. Нам не вистачає людей. Некомплект патрульно-постової служби – 80 чоловік. А ще частина зправоохоронців перебуває в зоні АТО. У місті є три громадських формування, та тільки одне, у складі 19 чоловік, патрулює місто. Інші треба ліквідувати. Також прошу зобов’язати керівників установ і організацій встановити камери спостереження на своїх будівлях для профілактики злочинності. Наразі у місті працює лише 8 камер спостереження у системі, ще 28 знаходяться у неробочому стані”.

Сергій Кондрашенко на прикладі організації цієї роботи в Донецькій області, де він працював минулий рік, поділився своїм баченням вирішення проблеми з відеоспостереженням і відеофіксацією правопорушень: “Достатньо встановити камери у місцях концентрації злочинів і на виїзді з міста. І ми знатимемо, хто краде ті самі сміттєві контейнери, наприклад”.

Іван Марковський зі свого боку заявив, що у міської влади немає суперечностей з міліцією у питаннях дотримання правопорядку: “8% міського бюджету йде на потреби АТО. Питання проїзду оперативників і дільничних інспекторів ми вирішимо. І будемо збільшувати кількість дружинників. По ліквідації інших формувань треба спілкуватись з юристами. Щодо допомого міста міліції наведу приклад – на ремонт покрівлі міськвідділу місто виділило 150 тис грн. А по камерах спостереження прошу надати розрахунок, будемо дивитись, чим зможемо допомогти. Та камери – ще не все. На площі Богдана Хмельницького камери були, та пам’ятник тим не менш обідрали”.

Сергій Кондрашенко також  повідомив, що за рахунок свого вільного часу  працівники міліції також  патрулюватимуть місто разом з народними дружинами. “Звернемося і до керівників підприємств для виділення 5-7 працівників з підприємства для патрулювання у складі дружин”, – додав він.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар