У «Кіровоградтепло» пояснили, чому зламали дитячий майданчик

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

23 липня 2015 року в інформаційній програмі «День за днем» Кіровоградської ОДТРК був представлений сюжет щодо конфліктної ситуації, що виникла під час проведення підприємством ремонтних робіт теплового об’єкту по вул. Кропивницького. По суті питання «Кіровоградтепло» доводить до відома мешканців наступну інформацію.

У рамках підготовки до опалювального сезону 2015/2016 року підприємство проводить виконання капітальних та поточних ремонтів теплових об’єктів, обладнання та теплових мереж згідно з затвердженим планом, який до речі станом на 24.07.2015 року виконано на 75 %.

До зазначеного плану робіт включені об’єкти теплового господарства, які є потенційно аварійними у зв’язку із тривалим терміном їх експлуатації, та такі, що мали ушкодження під час проведення гідравлічних випробувань у квітні поточного року.

Теплова камера та ділянка трубопроводу по вул. Кропивницького належить саме до категорії таких об’єктів.

Проведення ремонтних робіт ускладнилося тим, що на місці прокладання теплової мережі був облаштований спортивний майданчик, що унеможливило під’їзд до об’єкту ремонтної та вантажної техніки підприємства.

Як з’ясувалося, облаштування майданчика ініціативною групою мешканців було проведено без дотримання дозвільних та погоджувальних процедур як у виконавчому комітеті міської ради, так і безпосередньо на підприємстві.

При цьому були порушені Правила технічної експлуатації теплових установок і мереж, БНіП 2,04,07 та п. 8.56 ДБН «Планування і забудівля міських та селищних поселень » щодо дотримання відстані охоронної зони не менше 2 м. до найближчих підземних інженерних комунікацій, адже трубопровід теплоносія проходить як раз посередині майданчика.

На звернення журналіста до керівництва ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» щодо пошкодження майданчика повідомляємо, що роботи по його відновленню проведені, а встановлення плит теплокамери буде завершено після виконання усіх регламентних ремонтних робіт, проте проблема залишається – адже у випадку аварійної ситуації , для оперативної ліквідації її наслідків, ремонтні роботи доведеться проводити знову ж таки на цьому майданчику.

Забезпечення змістовного дозвілля дітей – справа безумовно потрібна та шляхетна. Але при цьому ініціативній групі мешканців, які облаштували спортивний майданчик на місці прокладання трубопроводу теплоносія діаметром 400 мм.(!!!) треба перш за все дбати про безпечний відпочинок дітлахів та пам’ятати про відповідальність за їх здоров’я та життя.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар