Іспанія готова інвестувати в екологічні проекти на Кіровоградщині (ФОТО)

Сьогодні, 24 липня, Кіровоградська ОДА підписала меморандум про співпрацю з іспанською компанією «Grupo Eigra», яка готова інвестувати кошти в будівництво сонячних електростанцій та заводу з переробки відходів на Кіровоградщині – повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

«Іспанія займає 3-є місце по веденню торгово-економічних відносин Кіровоградщини з ринком ЄС і 10-е серед країн з світу, з якими веде співпрацю наш регіон, – зазначив на початку засідання голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. – У нас в області вже є потужні електростанції по видобутку сонячної енергії. Побудована новоукраїнським фермером Сергієм Омельяненко сонячна електростанція – яскравий тому приклад. Тобто у нас є досвід, але не вистачає ресурсів для будівництва. Якщо ваша компанія вкладе гроші, то місцева влада зробить все можливе для зручного та ефективного інвестування в цей проект».

Сергій Кошеленко, комерційний директор компанії «Grupo Eigra» в Україні, розповів, що їх компанія вже давно успішно працює з країнами Європи: Іспанією, Німеччиною, Італією. «Мені хочеться, шоб і Україна також булав цьому списку», – зазначив Кошеленко.

Як повідомила заступник директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Світлана Лобанова, 6 районів уже готові презентувати 11 ділянок для будівництва сонячних електростанцій. В іспанському енергодобувному проекті готові взяти участь Гайворонський, Знамянський, Новгородківський, Новоархангельський, Петрівський та Світловодський райони.

Крім будівництва сонячних електростанцій, інспансці готові взятися за будівництво заводу по переробці сміття.

«Ми також готові інвестувати у будівництво заводу по переробці сміття, який перероблятиме в рік до 100 тис тонн промислових відходів та виготовлятиме електроенергію потіжністю 6 мВт, – додав співзасновник компанії «Grupo Eigra» Антоніо Руф’ян. – Головні умови будівництва такого заводу – наявність водоймища, адже для охолодження заводу потрібно 150 кубометрів води на день, та електоромережі, щоб вироблена енергія одразу переходила до них».

Після робочого засідання іспанські інвестори та кіровоградські управлінці поїхали оглядати запропоновані районами ділянки для будівництва.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар