Кіровоградщина переходить на альтернативне опалення (ФОТО, ВІДЕО)

Кіровоградська область має відійти від використання природнього газу. Область має як альтернативне паливо, так і потужності з виробництва відповідних котлів.

Про це заявив сьогодні голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко під час екскурсії заводом “Дозавтомати”, що виробляє пелетні опалювальні котли, організованої для голів кіровоградських РДА і керівників міст області.

“Область має як потужності з виробництва пелет і сировину, так і виробників котлів. Газове опалення наразі є непідйомним для бюджету області, та кошти на переоснащення на альтернативні опалювальні котли у місцевих бюджетах є. Вивчайте потреби, складаємо проекти і переходимо від слів до діла –  будемо відходити від природнього газу в опалені”, – заявив очільник області.

Гендиректор ПАО “Дозавтомати” Євген Ткачов розповів під час екскурсії підприємством, що на їх виробничих потужностях вже три роки поспіль налагоджено виробництво автоматизованих пелетних котлів як побутового призначення, так і промислових. “Перший котел у закладі соціально-культурної сфери було встановлено у Компаніївському районі три роки тому. Наразі наші котли встановлені встановлені по всі області. Наше підприємство також опалюється своїми котлами.  Економія в порівнянні з природнім газом – у 2 рази, до того ж у приміщеннях тепло, з газом ми економили. Також є суттєва економія з дозволами і підготовкою газового господарства до опалювального сезону”, – повідомив він.

Одна з таких котелен була встановлена на телецентрі Кіровоградської телерадіокомпанії. Як повідомив директор КОДТРК Вадим Мурований, кіровоградська телерадіокомпаніє є єдиною серед обласних державних мовників, яка повністю забезпечує себе альтернативним автономним опаленням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар