Олександрійський міліціонер-хабарник надурив детектор брехні?

Т.в.о. заступника начальника Олександрійського міськвідділу міліції Володимиру Ніколаєву, якого нещодавно затримали під час отримання хабара, до розпочатку судового розгляду справи обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Про це “Олександрійські новини” дізнались від поінформованих джерел в правоохоронних органах.

Як стало відомо журналістам “Олександрійських новин”, таку міру запобіжного заходу В. Ніколаєву призначили в результаті його щирого каяття та згоди на співпрацю зі слідством. Саме тому слідчий прокуратури звернувся до суду з проханням обрати йому міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту і не став подавати до суду клопотання щодо взяття В. Ніколаєва під варту на час досудового слідства.

Примітно, що в той самий день перед своїм затриманням Володимир Ніколаєв в Кіровограді успішно пройшов перевірку на поліграфі (детекторі брехні) для зміни свого статусу з тимчасово виконуючого обов’язки на постійно діючого заступника керівника Олександрійського міськвідділу міліції. Зокрема, серед низки питань в зазначеній перевірці звучали питання безпосередньо щодо можливого отримання ним хабарів.

Наразі невідомо, як В. Ніколаєву вдалося “ошукати” детектор брехні. Чимало експертів взагалі виказують недовіру зазначеній процедурі, пояснюючи, що при належній психологічній підготовці апарат не зможе виявити зміни в вегетативній нервовій системі, за допомогою яких оператор поліграфу і визначає ступінь хвилювання людини під час того чи іншого питання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар