Основні події в зоні АТО за минулу добу (РНБО)

На Луганському напрямку противник провів серію вечірніх обстрілів наших позицій в районі Щастя і Станиці Луганської. Здебільшого НЗФ використовували гранатомети, також зафіксовано роботу ворожих мінометів та зеніток. Ці обстріли не мали жодного воєнного значення, проте вкотре постраждали цивільні – пошкоджено три будинки і є значні руйнування інфраструктури.

Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента Україниз питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

На ділянці фронту від Старого Айдару до Попасної режим тиші дотримувався повною мірою.

На Донецькому напрямку після короткої паузи НЗФ знову застосували важку артилерію в районі Світлодарська та Горлівки. Зокрема, бойовики застосували нову тактику ведення артилерійського вогню вздовж лінії фронту. Приміром, НЗФ обстріляли наші позиції поблизу с. Лозове зі 152-мм гармат, причому вогонь вівся не з південного, а західного напрямку – з сел. Гольмівський, що знаходиться на іншому боці Світлодарського водосховища на відстані понад 10 км.

Також під мінометним та артилерійським вогнем противника опинилися сили АТО, що дислокуються на північ, захід і південний захід від Горлівки. Противник у світлу пору доби вів сильний вогонь з важкого озброєння, розміщеного на щонайменше чотирьох майданчиках.

На західних околицях Донецька бойові дії тривають у цілодобовому режимі. Противник використовує всі наявні системи озброєння, окрім реактивної артилерії. Значно посилилася інтенсивність ворожого вогню поблизу Мар’їнки та околиць, щоправда, переважно з легкого озброєння. Внаслідок мінометного обстрілу с. Березове поранено жінку.

На Маріупольському напрямку противник здійснив кілька короткотривалих провокацій із застосуванням стрілецької зброї по всій лінії фронту – на дальніх підступах до Докучаєвська, Тельманового та Маріуполя. Зокрема, у Гранітному зафіксовано роботу ворожих снайперів. Підкреслюємо, що тут бойовики відкривали вогонь лише у темну пору доби.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 5 – отримали поранення. Ці втрати сили АТО понесли біля Горлівки і Донецька.

Бойовики продовжують зухвалі провокації з метою дискредитації Збройних Сил України

Штаб АТО володіє переконливими доказами, що ворог позавчора здійснив низку артилерійських обстрілів контрольованих ними ж територій, внаслідок чого було пошкоджено житлові будинки та місцева лікарня. До Вашої уваги – відео з докладною інформацією з передової.

Нещодавно бійці Нацгвардії взяли цінний трофей – ворожу БМП-2. Тепер про цей подвиг можна говорити вголос. В Широкиному наші бійці захопили у найманців бойову машину у робочому стані – пошкоджені лише гусениця та оптика. Трансмісія, двигун, гармата, кулемет та ПТРК «Конкурс» повністю справні. Більше того, БМП дісталася бійцям із повним боєкомплектом.

11

На Київщині вилучено два незаконних арсенали

У Броварах та Ірпені правоохоронці вилучили понад 20 бойових гранат, велику кількість стрілецької зброї австрійського, американського та вітчизняного виробництва і понад 40 тисяч набоїв. Затримано осіб, що організували незаконну торгівлю зброєю.

Також у м. Красноармійськ під час проведення обшуку в будинку та гаражах місцевого мешканця вилучено 2 автомати Калашникова, пістолет Макарова, 5 кг вибухівки та майже 800 набоїв до різної зброї.

22 21

Служба безпеки України продовжує антитерористичні заходи на сході держави та у сусідніх областях

У місті Щастя попереджено теракт. Правоохоронці виявили саморобний вибуховий пристрій у підвальному приміщенні багатоквартирного будинку. Бомба складалася з двох протитанкових мін ТМ-62М, тротилової шашки та детонаторів. Терміново була організована евакуація мешканців будинку, а після військові сапери знешкодили міни на полігоні за межами міста. За попередньою інформацією, у злочині підозрюються диверсанти бандформування «ЛНР».

32 31

Також у Запорізькій області правоохоронці затримали бойовика з банди «Восток».

Встановлено, що мешканець Донеччини пройшов вишкіл у тренувальних таборах  бойовиків у Харцизьку та Єнакієвому, брав участь у патрулюванні міст на окупованих територіях та чергував із зброєю на блокпостах. Вирішивши відпочити від брудної роботи, чоловік приїхав на море – до Бердянська. Тепер він відпочине в українській в’язниці.

На Рівненщину повернулися правоохоронці, які несли службу на Сході України

У ході ротації зведений загін міліціонерів Рівненської області у повному складі повернувся додому після місяця виконання завдань у ході АТО. Правоохоронців чекає заслужена 10-денна відпустка, після якої вони знову повернуться до виконання своїх службових обов’язків. Нагадаймо, що самі ці хлопці затримали «касира» бойовиків, який намагався незаконно вивезти на окуповану територію 8 мільйонів гривень.

49 41 42 43 44 45 46 47 48

Поширити:

Залишити коментар:

коментар