Зведені дані щодо ситуації у зоні АТО – 19 липня

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На Луганському напрямку епіцентром ворожої агресії стала Станиця Луганська та її околиці. Рано вранці та пізно ввечері зі своїх позицій на високому березі Сіверського Донця противник провів цілу серію обстрілів українських позицій. В районі с. Оріхове Попаснянського району українські військові відбили напад ворожої ДРГ, яка рухалася з південного напрямку. Поодинокі провокації НЗФ з використанням стрілецької зброї було зафіксовано у Щасті, Кримському, Золотому. Про це повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник  Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Повідомляє ІАЦ РНБО.

На Донецькому напрямку неподалік Світлодарська та Горлівки обстановка залишається достатньо спокійною – окрім епізодичної стрілянини зі стрілецької зброї та гранатометів, бойовики більше нічим не відзначилися. Натомість ситуація біля Донецька значно загострилася, навіть попри те, що бойові дії на ділянці Авдіївка – Піски майже щодня тривають цілодобово.

Три основні райони зосередження важкого озброєння бойовиків – селище Спартак, територія зруйнованого Донецького аеропорту та прилегла територія Київського району Донецька (перш за все, Путилівський гай). Саме з цих майданчиків бойовики вчора ввечері провели дуже потужні обстріли українських позицій та населених пунктів зі 120-мм мінометів, танків, 122-мм і 152-мм гармат. Зафіксовано щонайменше 4 тривалих обстріли житлових кварталів з боку НЗФ. Під ворожим вогнем опинилися і українські позиції та села в ближньому тилу – Невельське, Первомайське, Водяне, що перебувають на відстані від 5-10 км від фронту. Також відбулися перестрілки між силами АТО і бойовиками у Авдіївці, Красногорівці та Мар’їнці, де лінія фронту проходить через щільну житлову забудову.

На ділянці фронту від Мар’їнки до Волновахи ворожих провокацій не було.

На Маріупольському напрямку вчора активні бойові дії велися лише рано вранці, ще до сходу сонця. Зокрема, ворог відкрив вогонь з важкого озброєння по наших позиціях на правому березі Кальміуса – на ділянці від Старогнатівки до Гранітного; зафіксовано використання як мінометів, так і ствольної артилерії. Епізодичні постріли зі стрілецької зброї НЗФ сталися у Чермалику та Широкиному.

Вчора було зафіксовано 4 польоти ворожих безпілотників в зоні АТО.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 7 – отримали поранення. Внаслідок активізації дій противника і численних провокацій сили АТО понесли втрати на всіх напрямках, найбільше – у західних передмістях Донецька.

Президент України відзначив нагородами захисників України

Високі державні нагороди (ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та ордени «За мужність» ІІІ ступеня) отримали 64 військовослужбовців Збройних Сил України та співробітників МВС. Всі – посмертно. Серед нагороджених – учасники боїв під Іловайськом і Дебальцевим.

Співробітники СБУ затримали спільника окупантів

У ході перевірки помешкання мешканця міста Рубіжне Луганської області було знайдено бойові гранати та пістолет, а також агітаційні листівки антиукраїнського змісту.

12 11

Правоохоронці Маріуполя викрили пособницю бойовиків

Відкрито кримінальну справу проти заступника голови Жовтневої районної адміністрації міста Маріуполя. Встановлено, що жінка брала участь у організації псевдореферендуму, який озброєні бойовики організували у травні минулого року.

Триває боротьба з незаконним переміщенням товарів через лінію розмежування на Сході

У сел. Верхньоторецьке Ясинуватського району прикордонники виявили приховані 1300  ампул з нарковмісними медичними препаратами, які громадянин України намагався переправити у Донецьк. Зловмисника та вантаж передано правоохоронним органам.

22 21

Також на КПВВ «Бугас» (траса Донецьк – Маріуполь) прикордонники затримали зловмисників, які намагались нелегально перевезти на окуповані території близько 2 тонн курячого м’яса. Зловмисники вчинили спробу дачі неправомірної винагороди співробітникам прикордонної служби України у розмірі 20 тисяч гривень, проте невдало. Правопорушників затримано та передано співробітникам Волноваського відділу міліції в Донецькій області.

news_20150718_102233_1437204153

Там же було затримано вантажний автомобіль, що перевозив монети українського карбування на суму близько мільйона гривень. Представники перевізника заявили, що гроші були отримані ними від мережі супермаркетів, що діють на окупованій території. СБУ вже перевіряє інформацію про можливий продаж гуманітарної допомоги через цю торговельну мережу.

6e3fd3e3af48e8afbab1c04a49b55cdc1437127826

Воїни-учасники АТО проходять творчу реабілітацію на морі

Українські волонтери організували поїздку наших військових на Херсонщину, адже солдати, які пройшли через бойові дії або отримали фізичну, психологічну чи соціальну травму, потребують підтримки. Для наших захисників організували ряд заходів, спрямованих на зміцнення їх морального духу, оздоровлення та гарного відпочинку. Наступний морський заїзд творчої реабілітації планується провести наприкінці серпня.

56 51 52 53 54 55

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру

Поширити:

Залишити коментар:

коментар