Екс-начальник сільгоспінспекції Кіровоградщини поверне державі 94 га землі

ТОВ «Торговий дім «Елітне насіння» повинно повернути Головному управлінню Держгеокадастру у Кіровоградській області 6 земельних ділянок загальною площею 94 га.

Про це йдеться у низці постанов Господарського суду Кіровоградської області від 10 липня.

На початку лютого 2012 року голова Олександрівської РДА Валерій Авксентьєв затвердив проект землеустрою щодо відведення в оренду державному підприємству СГП «Промінь» земельних ділянок загальною площею 1764 а. Договори про оренду мали бути укладені в місячний термін – пишуть “Наші гроші”.

В кінці березня 2012 року, порушивши встановлений строк, Олексанрівська РДА та «Промінь» підписали ряд шість договорів про оренду шести земельних ділянок площею 94 га.

У липні 2012 року держпідприємство передало ділянки в суборенду ЗАТ «Торговий дім «Елітне насіння», правонаступником котрого стало  ТОВ «Торговий дім «Елітне насіння».

Суд встановив, що на момент підписання угоди про оренду земельних ділянок проект землеустрою Олександрівською РДА не був ще затверджений. Відповідно, передача в оренду ділянки відбулося з порушенням.

За даними пресс-служби Прокуратури Кіровоградської області на даний час у провадженні господарського суду Кіровоградської області перебуває ще понад 50 справ про визнання незаконними інших договорів оренди землі між Олександрівською РДА та ДП СГП «Промінь» на загальну суму близько 15 млн грн.

Кінцевими бенефіцарними власниками ТОВ «Торговий дім «Елітне насіння» є колишній начальник Генеральної державної сільськогосподарської інспекції та екс-перший заступник генерального директора ДП «Державний резервний насіннєвий фонд України» Камишов Олександр Миколайович та його дружина Камишова Галина Володимирівна. Керівником ТОВ, як і нині ліквідованого ЗАТ «Торговий дім «Елітне насіння», є син Камишових – Вадим Олександрович Камишов.

Нагадаємо, раніше суд зобов’язав фірму повернути 149 га ріллі, яку воно отримало в оренду від Олександрівської РДА.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар