Пастух: Головним завданням центрів діагностики є створення умов для 100% обстеження населення

Заступник голови облдержадміністрації Галина Пастух проінспектувала роботу центрів ранньої діагностики Знам’янської та Кіровоградської районних лікарень.

Першим об’єктом став центр ранньої діагностики Знам’янської центральної районної лікарні який функціонує з листопада 2012 року.

Як поінформував головний лікар Знам’янської центральної районної лікарні Ігор Муравський, тільки за 2013 рік спеціалістами центру обстежено більше 7 тисяч осіб з яких 1,2 тисяч осіб направлено на додаткове обстеження. Проведено 16 виїздів фахівців центральної районної лікарні в сільські лікарні та амбулаторії.

Сьогодні у центрі працюють: гематологічний та біохімічний аналізатори, проводиться електрокардіографія, моніторування артеріального тиску та Холтерівське моніторингування ЕКГ, дистанційно-діагностична установка «ТРЕДЕКС» (передача електрокардіограм по телефону з сільських лікарських закладів охорони здоров’я), виконуються ультразвукові обстеження органів черевної порожнини, щитовидної та молочної залози, серця, обстеження вагітних, тощо.

Спілкуючись із медичним персоналом та пацієнтами центру, посадовець наголосила, що головним завданням кожного працівника центру ранньої діагностики є створення необхідних умов для 100% обстеження населення області.

«Наше завдання надати можливість обстежитись кожному. Особливу увагу необхідно приділити людям з найвіддаленіших населених пунктів області яким тяжко дістатися до центру ранньої діагностики самостійно. Глава держави наголошує – можливість своєчасного обстеження населення у центрах ранньої діагностики – запорука збереження здоров’я нації», – підкреслила Галина Пастух.

Заступник голови облдержадміністрації також ознайомилася з роботою Центру ранньої діагностики Кіровоградської центральної районної лікарні. Вона оглянула кабінети ультразвукової діагностики, мамографічний, ендоскопічний, рентгенологічний, електрокардіографічний, кольпоскопічний та лабораторію.

За словами головного лікаря Кіровоградського центру ранньої діагностики, особливу увагу працівники приділяють виїзним обстеженням у сільських населених пунктах. З початку роботи таких здійснено 88, і як результат – обстежено майже 6,5 тисяч осіб, 67% обстежених направлено на додаткову діагностику.

За матеріалами прес-служби КОДА

Поширити:

Залишити коментар:

коментар