У Гайвороні злочинець підірвав вибухівку. Є поранені

На Кіровоградщині правоохоронці встановили місцезнаходження чоловіка, який підірвавши невідомий предмет, травмував двох громадян. 

Потерпілих з численними рваними та поверхневими ранами доправлено до лікувального закладу. З місця події вилучено фрагменти металевих деталей вибухового пристрою, які направлено для проведення експертизи. Інформацію за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Пригода сталася пізньої ночі на одній з вулиць міста Гайворон, що на Кіровоградщині, 16 липня. Повертаючись додому після відпочинку, двоє місцевих жителів 23 та 28 років вирішили скоротити собі відрізок шляху від розважального закладу додому. Для цього наважилися перетнути вулицю територією неогородженого приватного домоволодіння 33-річного місцевого жителя. Ідея власнику не сподобалася, тож він в грубій формі зробив жінці та чоловіку зауваження, на що так само отримав «зрозумілу» відповідь.

За мить господар садиби зайшов до будинку, а коли повернувся знову на ганок, вже тримав у руці невідомий предмет, які перехожі навіть не встигли розгледіти у темряві.

Події, які відбувалися потім, ледве не коштували громадянам життя. Після падіння на стежку предмета практично біля їх ніг стався вибух. Зопалу потерпілі вибігли з території двору, але дуже швидко відчули жахливий біль. Не втрачаючи ні хвилини, вони викликали собі таксі та дісталися до лікарні.

– Про те, що сталося, правоохоронців повідомили вже працівники медичної установи. Затримати чоловіка вдалося досить швидко. Про причини свого вчинку та походження предмета, схожого на вибухівку, який мало не призвів до фатальних наслідків, місцевий житель дає пояснення слідчим, – повідомив начальник Гайворонського РВ УМВС в області Сергій Сірак.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 Кримінального кодексу України «Замах на злочин» та ч. 2 ст. 115 ККУ «Умисне вбивство». За скоєне особі може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення, повідомляє СЗГ УМВС України в Кіровоградській області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар