Санаторій на любителя: як відпочивають у «Гусарському урочищі» (ФОТО)

 Санаторій «Гусарське урочише», що знаходиться на Новоукраїнщині, подав документи на участь у тендерній процедурі для оздоровлення учасників бойових дій та учасників АТО.  Вчора, 16 липня, голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко разом з журналістами завітав до санаторію, щоб подивитись в яких умовах проживають постояльці чи не єдиного на Кіровоградщині санаторію.

Знаходиться санаторій «Гусарське урочище» на березі озера посеред парку столітніх гусарських дубів. Розрахований на 150 постояльців, але на сьогоднішній день там проживає 80 людей. Майже всі – пенсійного віку. Хтось купував квитки самостійно, комусь вони дістались від пенсійного фонду безкоштовно.

«Гусарське урочище» – санаторій загального терапевтичного направлення. Тут проводиться лікування та профілактика хвороб серцево-судинної системи, опорно-рухового апарату, органів дихання, захворювання нирок і шлунково-кишкової системи, – розповідає заступник генерального директора санаторію з медичних питань Зоя Ярошенко. – Добове перебування (харчування + проживання + лікування) коштує 300 грн на добу. Для пенсіонерів діє 10-% знижка. Тобто, їм перебування у санаторії обходиться 270 грн на добу. У нас 5-разове харчування, телевізор у кожній кімнаті, є спортзал, басейн і сауна, щоденні вечірні розваги».

Щоправда бабусі, які сиділи у коридорчику та попивали лікувальний чайок менш захоплено розповідали про відпочинок у «Гусарському урочищі».

“Їжа смакує не дуже. Вчора он подавали таку тверду піцу, що і вгризти її неможливо. А ще оті зелені яблука… А купити їжі немає де, найближчий магазин за 3,5 км у селі”, – говорить одна з відпочиваючих. Інша жінка додає, що й анонсований телевізор працює через раз. Зате майже всі одноголосно стверджують, що персонал тут хороший і дбайливий, хоч матеріальне забезпечення і шкутильгає.

«Це добре, що приїхала перевірка. Може ваш губернатор зверне увагу на санаторій і хоч трохи йому допоможе», – висловила надію  відпочиваюча Галина Степанівна.

З одного боку, якщо порівняти якість відпочинку в «Гусарському урочищі» з відпочинком у Трускавці, то користь буде не на боці відпочинку у нашому регіоні. А от якщо звертати увагу на ціну, то «Гусарське урочище» – ідеальний бюджетний варіант. Для порівняння, у Трускавецьких санаторіях найдешевший відпочинок у не сезон – це 1180 грн на добу.

Але є й економніші варіанти у Трускавці.

Не надто високу матеріальну базу «Гусарського урочища» Зоя Ярошенко пояснює тим, що через брак постояльців санаторій не має можливості працювати цілий рік, тому зароблених коштів катастрофічно не вистачає на ремонт будівлі та оновлення меблів.

Якщо бути відвертим, «Гусарське урочище» справляє двояке враження. Старенькі, хоч і чистенькі кімнати, похмурі коридори, амбулаторія радянського зразка віддалено нагадують будинок для старих. Але дружня атмосфера, затишний парк, невеличкий кафе-бар, а також, ціна відпочинку з лихвою компенсують ці недоліки. І якщо обласна влада візьме курс на підтримку місцевого постачальника послуг, від цього виграють не лише власники «Гусарського урочища», а й кіровоградці, які зможуть за цілком людські гроші відпочити подалі від суєти і оздоровити свій організм.

 Тетяна Колісник, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар