Олександрійські волонтери відвезли на схід ще 4 тонни гуманітарки

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Небайдужі та патріотично налаштовані олександрійці продовжують приносити гуманітарну допомогу волонтерам, яку останні практично щотижня відвозять у Луганську та Донецьку області. Ось і цими днями з чергової поїздки в зону АТО повернулися активісти Координаційного центру волонтерів м. Олександрії. Цього разу серед пунктів призначення – Волноваха, Мар’їнка, Красногорівка, Новотроїцьке та Костянтинівка. 

Для бійців вони привезли продукти, воду, форму, камуфляжні футболки та балаклави, засоби захисту, медикаменти та багато іншого. Всього 4 тонни вантажу. Окрім того, доправили бійцям ще й прилад нічного бачення.

Наступним рейсом планують відвезти ремонтне приладдя для військової техніки, зокрема, для бійців 72-ї бригади, які просять допомогти з шинами на ЗІЛ-131, а от бійцям 28-ї бригади дуже потрібні рації, біноклі, берці, тактичні рукавички, окуляри та продукти харчування, розвідники просять підтримати їх маскувальними костюмами (вартість одного 1,5 тис. грн.). Отож, волонтери продовжують збір коштів для закупівлі найнеобхіднішого, перерахувати які можна на рахунок Приватбанку: 5211 5374 2896 2117. Отримувач: Кабанова Ірина Олександрівна.

«Зібране щотижня доброчинці відвозять на передову, супроводжуючи вантаж особисто. «Усе, що транспортуємо, – говорить активістка центру Ірина Кабанова, – передаємо в руки солдатам, робимо відео- та фотозвіти, які обов’язково розміщуємо на нашому сайті. Окрім того, передаємо вісточки рідним від солдатів сюди, в Олександрію, а ще листівки з дому на фронт».

До центру приходять також люди, які згодні, ризикуючи життям, їхати власним авто та відвозити зібрану допомогу солдатам. Волонтери, які з ними тісно співпрацюють, а разом з тим підтримують постійний зв’язок з різними громадськими організаціями Олександрійщини, вдячні усім, хто бере активну участь у доброчинстві та вкладає свою частку в допомогу тим, хто зараз перебуває на передовій.

Висловлюють подяку і демобілізованим бійцям, які через них підтримують своїх побратимів, передаючи необхідні речі та продукти харчування, а нещодавно для більш дієвої допомоги й самі об’єдналися в окрему громадську організацію під назвою «Учасники АТО Олександрійщини», яку очолив безпосередній учасник бойових дій на сході Юрій Коваль.

Аби не послабити бойовий дух наших вояків, вже повернувшись до Олександрії, активісти центру готуються до нового виїзду. Усіх небайдужих жителів району та міста просять підтримати захисників нашого миру, бо хто це зробить краще, якщо не ми.

Пункт збору розташований на вул. 50 років Жовтня. 12. Контактні тел.: (095) 194 90 60; (096) 130 64 94; (063) 957 54 84.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар