Проблему «безправних гуртожитків» вирішить створення ОСББ?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Для вирішення питання «безправних гуртожитків» у Кіровограді будуть проводити робочі зустрічі з ініціативними групами мешканців гуртожитку, власниками цих будинків, представниками прокуратури, юстиції, правоохоронних органів та інших структур. Основна мета таких зустрічей – врегулювання процедури створення ОСББ на основі «безправних гуртожитків». 

Про це йшлося вчора під час зустрічі активістів ряду «відомчих» гуртожитків з заступником голови ОДА Сергієм Коваленко.

На зустріч з керівництвом області прийшли представники гуртожитку по вул. Героїв Сталінграда, №13 (належить підприємству «Радій»), гуртожитку на проспекті Університетський, №21, два гуртожитки – вул. Генерала Родімцева №98а та №96, що нині належать ПАТ «ПМК 37», гуртожиток льотної академії на вул. Добровольського, №8 та будинок колишнього ПТУ №4 за адресою вул. Попова, №5.

Вимоги у всіх жителів однакові – переведення їхніх будинків до комунальної власності міста, що дозволить їм у підсумку приватизувати це житло.

Як повідомив на зустрічі Сергій Коваленко, усі передумови для цього є. Адже, згідно норм чинного законодавства, уже до кінця поточного року усі «відомчі гуртожитки» мають бути переведені у комунальну власність. Тож наразі справа за малим – створити в будинках ОСББ, котрі б представляли інтереси громади у переговорах чи судових процесах із нинішніми «власниками» гуртожитків.

Робочі зустрічі, за результатами яких і має початись процес створення вище вказаних органів було вирішено провести вже до кінця наступного тижня.

Наскільки ефективною буде дана модель, враховуючи, що значна частина квартир у таких гуртожитках вже давно є проданою та оформленою як приватна власність, наразі сказати важко. До того ж, формат «робочих зустрічей», який вже рік використовує міська влада, конкретних результатів досі не дав.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар