У Кіровограді покритикували роботу місцевих телеканалів (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 16 липня, в Кіровоградському прес-клубі відбувся круглий стіл «Кіровоград: синергія у трикутнику «громада-влада-ЗМІ», під час якого презентували результати медіа-моніторингу обласних телеканалів (TTV та КОДТРК) щодо вдалого та провального висвітлення теми волонтерства та благодійництва.

Як повідомляє кореспондент Першої електронної газети, участь у круглому столі взяли: Олександр Чекмишев, керівник моніторингових проектів Асоціації «Спільний простір» та голова Комітету «Рівність можливостей»; Леся Ярошенко, координатор партнерських інформаційних проектів Українського форуму благодійників та Асоціації «Спільний простір». Також в режимі Skype-зв’язку до бесіди долучилися представники громадських і волонтерських організацій, благодійних проектів з Києва, Львову і Вінниці.

Презентуючи результати моніторингу місцевих каналів, який проводився протягом 11 червня – 10 липня цього року, представник «Спільного простору» Леся Ярошенко відзначила дисбаланс думок, невідповідність синхронів до суті сюжетів, заангажованість деяких матеріалів. При цьому вона для прикладу продемонструвала кілька відео каналів TTV та КОДТРК.

Також, Леся Ярошенко розповіла про правила скриньового збору коштів, недоліки та переваги смс-благодійності і небезпеки, що можуть підстерігати волонтерів. Особливо спікер звернула увагу на оподаткування владою мобільних операторів: «В цілому, якщо Ви надсилаєте 5 гривень на благодійність, то тих, кому необхідна допомога дійдуть тільки 3 гривні. 45,5% від коштів, які Ви надсилаєте забирає влада».

Як наголосив Олександр Чекмишев, керівник моніторингових проектів Асоціації «Спільний простір», круглі столи, аналогічні до сьогоднішнього, вже проводилися в інших регіонах України. І метою їх є не лише здійснити критичний аналіз співпраці ЗМІ, влади і волонтерів, а й навчитися ефективно і злагоджено працювати заради найкращого висвітлення благодійництва в Україні.

Альона Олійник для Першої електронної газети. Фото автора.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар