Народний депутат з Кіровоградщини хоче посилити соцгарантії мобілізованих

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Народний депутат України Станіслав Березкін зареєстрував законопроект, яким посилюються соціальні гарантії працівників, призваних на військову службу під час мобілізації. 

За словами народного депутата, даним законопроектом вносяться зміни до законодавчих актів України щодо дня фактичної демобілізації. «На даний час законодавством про працю гарантовано збереження на цей час за працівником місця роботи, посади і компенсації середнього заробітку до дня фактичної демобілізації. Але у законодавстві України відсутнє визначення поняття «день фактичної демобілізації», що нині призводить до неоднозначного тлумачення відповідних правових норм та безпідставного звільнення мобілізованого», – зазначив Станіслав Березкін.

У разі прийняття згаданого законопроекту, днем фактичної демобілізації вважатиметься день, коли мобілізована особа залишає військову частину із зазначенням у наказі командира виключення військовослужбовця зі списків особового складу. А для уникнення безпідставного звільнення з роботи демобілізованого в Кодексі законів про працю буде норма, яка дозволить йому у строк не більше семи днів з дня фактичної демобілізації з’явитись за місцем роботи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар