У Кіровограді знову розігнали стихійну торгівлю (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 15 липня, о 5 год ранку правоохоронці Кіровограда розпочали рейд по місцях несанкціонованої торгівлі. 

Як повідомляє кореспондент Першої електронної газети, чи не найбільше критики з боку містян викликало перешкоджання торгівлі «з землі» по вул. Жовтневої Революції – між ринком «Босфор» та парковкою біля магазину АТБ.


Літні жіночки спочатку скаржилися правоохоронцям на те, що залишили їх без дешевої домашньої їжі (хоча торгували тут не лише власники городів з навколишніх сіл, а й підприємці-оптовики, які невідомо де закуповують свої товари). Згодом кіровоградки перейшли до образ в бік очільників міста і міліціонерів.

Перших звинувачували в тому, що здали в оренду «Босфор», який з кожним роком все більше занепадає і перетворився, за їхніми словами, на притон для торговців самогоном, місцем зустрічей і сутичок місцевого люмпену. Тому людям доводиться скуповуватися в магазинах за дорожчими цінами чи їхати до муніципального ринку, що не завжди зручно і можливо.

Других (правоохоронців) жінки звинувачували у пособництві вищому керівництву і міській владі. Мовляв, вас послали в рей, а ви не йдіть – хай люди собі торгують і купують.

Аргументи правоохоронців про незаконність торгівлі і ймовірну небезпечність молока, риби, м’яса, овочів і фруктів невідомого походження, які і в жару, і в дощ, і в мороз продають практично з-під ніг, на літніх кіровоградок не справили ніякого враження.

Думку стихійних торговців, яких міська влада спонукає до порушення закону, не надаючи альтернативної можливості, не вдалося з’ясувати, адже їх сьогодні на звичному «робочому місці» не було.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар